zondag, december 20, 2009

Play Belgium: de grootste game tentoonstelling

Play Belgium: de grootste game tentoonstelling

Na Londen, Helsinki, Israël, Chicago, Hong Kong en Taiwan is Play Belgium vanaf 22 december te gast in Brussel. De Kelders van Cureghem zullen de bezoekers 4 maanden lang onderdompelen in een educatieve, maar tegelijk interactieve zoektocht doorheen de wereld van videogames.

Reis regelrecht naar het verleden en herbeleef Super Mario Bros en Pac Man. Meer geïnteresseerd in wat de toekomst te bieden heeft? Maak dan kennis met het 3D gaming design van de toekomst. Play Belgium heeft maar liefst 4 decennia uit de videogamegeschiedenis gedocumenteerd.

Naast de historiek en cultuur biedt Play Belgium ook een breder geheel met ruime aandacht voor onderwijs, onderzoek en media rond gaming. Je gelooft het misschien niet, maar games worden ook gebruikt in revalidatiecentra, als tool bij het bestrijden van zwaarlijvigheid, als didactisch materiaal in het onderwijs, als trainingsinstrument bij gespecialiseerde professionele opleidingen etc...

De meest fervente gamers kunnen ook hun skills tonen en uitproberen. Er is een ruim aanbod van meer dan 200 speelbare games, gaande van de allereerste generatie spelletjes (zoals Pong, Space Invaders, Pac Man...) tot de meest recente games op de Wii, Xbox of Playstation.

Tentoonstelling loopt nog tot en met 18 april 2010.

door Jessy Neukermans via
Netevents
Meer info:
-
Play Belgium (Tentoonstelling)
Van Dinsdag 22-12-2009 tot Maandag 18-10-2010

Labels: