Avatar (LARP)


Sinds 6 jaren is Avatar een begrip in de Belgische Life Action RolePlay-wereld. Geen ander LARP-evenement is zo groots opgevat en krijgt zoveel spelers telkens weer op de been voor een weekend in de wereld van de Middeleeuwse Fantasy.

Vanuit de verte zou je de kampen van de LARP-facties kunnen verwarren met een kamp van middeleeuwse reënacters, maar reeds de eerste stap tussen de tenten toont je een gans andere wereld. Rode demonen, veelkleurige pixies en schaarsgeklede elfen zwerven tussen de menselijke kampbewoners. Magiërs folteren gevangenen niet zozeer voor informatie, alswel voor het plezier van de pijn. Wapens en harnassen zijn getooid met monsterlijke doodskoppen. Mooie vrouwen kijken bloeddorstig in het rond. Overal lopen gewapende spelers met zwarte kappen over het hoofd als een dreigende sekte. Barbaren rennen wild brullend in het rond. Een echte middeleeuwer zou zich in een nachtmerrie wanen. En eigenlijk zou hij niet eens zo ver van de waarheid zitten.

Avatar speelt zich niet af in de realiteit, maar in de wereld van de dromen. Een wereld gecreëerd door de goddelijke krachten van de Heer der Dromen. Het had een saaie wereld van orde en rust kunnen zijn indien de Heer der Nachtmerries zijn zaden van chaos hier niet had losgelaten. Nu staan de volgelingen van beide goden tegenover mekaar met getrokken wapens.
Ieder die de wereld van de Dromen betreedt, kiest een zijde en zoekt bescherming bij 1 van de 7 facties die in deze wereld de plak zwaaien. De Barbarian Alliance, de Black Lotus, de Burning Eagles, de Free Dreamers, The Pack en de Purple Phalanx, allen strijden voor hun geloof en om hun eigen macht te vergroten. Afspraken worden gemaakt. Allianties wisselen. Beloften worden verraden. Bloed vloeit rijkelijk, want de wapens hebben altijd gelijk. Om dit geo-politieke kluwen een beetje overzichtelijk te houden, heeft de organisatie niet enkel haar eigen scenarioschrijvers, maar ook nog eens 20 extra scenaristen die binnen elke factie intriges bedenken om de spelers een gans weekend onder te dompelen in een wereld van fantasy. Ook fantasy moet consequent blijven om geloofwaardig te zijn. En ook in chaos zit een structuur...
En die scenarioschrijvers zijn slechts een klein deel van de ruim 150 vrijwilligers die bij de organisatie helpen. En die zijn nodig om de 70 handelaars en meer dan 900 spelers die hun tent op deze hoogvalkte bij Namen hebben opgeslagen een onvergeteijk weekend te bezorgen.
De gekste van deze medewerkers zijn ongetwijfeld de gevechtsreferees die onverstoorbaar tussen de chargerende troepen blijven zitten, klaar om iedere treffer te bevestigen, iedere fout te bemerken en iedere poging tot valsspelen te bestraffen. De wapens zijn dan wel van latex, maar iedere stevige voltreffer doet verdomd pijn... zeker als je gehurkt zit tussen 2 falanxen in vol conflict!

Reacties

Anoniem zei…
Hate de voir les photos¨¨**
Anoniem zei…
Vivement vos photos également ;-)
Anoniem zei…
Veut voir uniquement les photos Black Lotus ;-)
Red Cathedral zei…
Desolé pour le delay, à cause de "travailles" au serveur FTP, les photos seront mises seulement samedi midi online...
Anoniem zei…
bedankt om immortaliser deze momenten voor ons te hebben

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Winter in Pairi Daiza

Collab - Dryad fantasy boudoir

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

L’Imaginaire Erotique au Japon

Infinite Crisis: scorch your enemies with flames of Rao, as Arcane Supergirl!

Hideo Kojima and Yoji Shinkawa signing session in London

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden