vrijdag, december 04, 2009

Internationale prijzen Talent Seekers

Het internationale talentenjachtplatform Talent Seekers heeft in haar eerste jaar de steun gekregen van 8.650 geregistreerde gebruikers, met inbegrip van 4.050 artiesten uit 85 landen. Degenen die willen deelnemen hebben nog tijd, aangezien de inschrijvingstermijn pas eindigt op 31 december 2009. Er kan deelgenomen worden in een van de vier categorieën: als publiek, artiest, jurylid of sponsor.

Nadat de gebruikers van Talent Seekers bepaald hebben welke de meest populaire artiesten zijn, zal een team van meer dan 100 professionals, die de verschillende creatieve sectoren vertegenwoordigen, de artiesten kiezen die het meeste uitmunten. Deze jury wordt gevormd door galerijmanagers, kunstcritici, producers, directeurs van tijdschriften, culturele organisaties, platenmaatschappijen, uitgeverijen, ...; persoonlijkheden met een internationaal erkend prestige zoals Rafael Revert (oprichter van radiostations zoals '40 principales' en 'Cadena 100'), John Dimon (televisieproducer en winnaar van een Emmy) of Jimmy Destry (medeoprichter van de legendarische Amerikaanse band Blondie).

De bedrijven Copyright Creators, PR-Imaging, Sane Society en Talent Seekers zijn verantwoordelijk voor de Talent Seekers prijzen.

· COPYRIGHT CREATORS (Canada) - http://www.copyrightcreators.com/

Copyright Creators biedt prijzen aan ter waarde van meer dan $100.000 in copyright-registratiediensten, aan alle artiesten die door het publiek geselecteerd worden ($100 per artiest met een maximum van 1.000 artiesten), met een speciaal pakket ter waarde van $1.000 voor de winnaar van elk van de tien categorieën.

Copyright Creators is de enige on-line copyrightregistratiedienst ter wereld die haalbare prijzen biedt voor de levenslange bescherming van auteursrechten. Er zijn geen ledenbijdragen of vernieuwingskosten, en artiesten hebben ongelimiteerde toegang tot de geregistreerde werken en certificaten. Hun gespecialiseerde technische en juridische teams hebben een systeem uitgewerkt om de klanten een betrouwbare bescherming te bieden, zodat dezen hun werk kunnen promoten met de zekerheid dat hun intellectuele eigendom veilig is.

· PR-IMAGING (Engeland)http://www.pr-imaging.org/

De tien artiesten die door de jury verkozen worden zullen een gepersonaliseerd Talent Seekers-boek ontvangen, met hun naam op de omslag. De inhoud weerspiegelt de professionele achtergrond en het werk van de winnaars van de wedstrijd.

PR-Imaging is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van albums van hoge kwaliteit voor professionele fotografen en grafische designers. Wie tot een van deze collectieven behoort en gebruiker is van Talent Seekers, kan hun diensten aankopen met kortingen tot 20% gedurende de volgende 6 maanden en 10% tot eind 2010. PR-Imaging heeft een rigoureus toelatingssysteem voor haar klanten om de professionele interesses van de artiesten waar ze mee werkt, te waarborgen. Klant zijn van PR-Imaging is garantie voor kwaliteit.

· SANE SOCIETY (Spanje)http://www.sanesociety.org/

Sane Society zal haar database van meer dan 100.000 contacten, inclusief 13.580 culturele bedrijven en communicatiemiddelen, gebruiken om de winnende artiesten op internationaal gebied bekend te maken door middel van een e-mail campagne in 9 talen. Ze zal ook T-shirts van de organisatie verloten onder alle deelnemers van de verkiezing.

Sane Society is, met meer dan 50.000 gepubliceerde werken gedurende de laatste 7 jaar, een van de pioniers in de sector van online artiestencollectieven. Oorspronkelijk opgevat als een soort van virtuele stad met als doel de communicatie en het uitwisselen van ideeën te bevorderen, werd deze minimaatschappij van 8.200 bewoners ingedeeld in verschillende “wijken” naargelang de taal en de creatieve activiteit. Het team van Sane Society is verantwoordelijk voor de lancering en het beheer van Talent Seekers.

· TALENT SEEKERS (Spanje)http://www.talentseekers.net/

Talent Seekers zal de volgende prijzen bijdragen: De permanente bekendmaking op haar website van de lijst met de artiesten die door het publiek verkozen zijn, geordend volgens de evaluatie van de jury; de online overhandiging van de certificaten die door de winnaars getoond kunnen worden op hun respectievelijke websites. Deze documenten attesteren de positie van ten minste 30 artiesten (Top 1 fotografie, Top 2 muziek, Top 3 literatuur, enz.); de ontwikkeling en het beheer, in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, van een online winkel waarin een selectie van de artiesten hun meest uitmuntende creaties te koop kunnen stellen.

Ten slotte zullen de volgende culturele organisaties de lijst van winnaars te kennen geven aan hun gebruikers: GenomART (Italia), The Muse's Muse (Canada), Earth Stoke 'N Fire Pottery Studio and Artist Retreat (US), Cia Arte Cultura (Brasil) en Prose Club Network (US). Talent Seekers vertrouwt erop dat ook de leden van de jury het gebruikersnetwerk van hun respectievelijke organisatie ter beschikking zullen stellen om de winnaars bekend te maken.

Met de woorden van Arturo Tirador, Directeur van Talent Seekers: 'We hebben reden om tevreden te zijn met hoe de zaken lopen in deze eerste editie. Mijn visie is echter anders en ik hoop ze in de nabije toekomst gerealiseerd te zien. Ik zou graag hebben dat er meer bedrijven betrokken worden en prijzen in natura aanbieden. Bijvoorbeeld, de uitgave van een boek, een concert dat ingeleid wordt door een winnende artiest, de productie van een CD, een tentoonstelling in een kunstgalerij, een contract om een artiest te vertegenwoordigen, enz. Ik begrijp dat, zolang de identiteit van de winnaars niet bekend is, het moeilijk is voor de bedrijven om zich hiertoe te verplichten. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de echte professionele mogelijkheden zullen volgen eens we de uitspraak van de jury kennen.'
Bron: Talent Seekers persmededeling

Labels: