Cyberlive is niet meer


De 7e episode van het SciFi larp-epos Cyberlive was heel toepasselijk getiteld "The End", Aztek-TV onderwierp de breinen achter Cyberlive aan een interview & dat staat vanaf vandaag online.


Wie nog nooit van Cyberlive heeft gehoord; zo omschrijven de bedenkers het zelf:


... Shadowrun was inderdaad een grote invloed, dat is vooral in het spelsysteem te merken. We hebben ons echter ook laten inspireren door spellen als Warhammer 40K, Cyberpunk en Paranoia. Onze grootste invloeden kwamen echter uit de filmwereld, waarbij we ons niet wilden blind staren op één gegeven. Zo is er bijvoorbeeld een paar jaar geleden een LARP proberen op te starten die gebaseerd was op een Mad Max-achtige setting. Dat is wegens te weinig deelnemers nooit van de grond geraakt, volgens mij omdat ze het te nauw zagen: enkel de spelers die in dat element geïnteresseerd zijn, zullen deelnemen. Het is een beetje als een middeleeuwse fantasy-LARP opstarten en zeggen “je kan alleen komen spelen als je een elf speelt”. Iedereen die graag een ander personage wil spelen, zal dan ook weg blijven. Wij probeerden dan ook het hoogtechnologische en het post-apocalyptische een beetje met mekaar te vermengen; in onze spelwereld staan immense grootsteden als bakens van beschaving temidden een ruwe woestenij, daarvoor hebben we ons vooral laten inspireren door de wereld van Judge Dredd. Andere elementen komen dan weer uit Star Wars, Star Trek, eveneens Mad Max, Blade Runner, RoboCop, Starship Troopers, Terminator, Alien, Predator,... tot zelfs films en televisie die er iets verder van af staan, zoals A Clockwork Orange of Buffy the Vampire Slayer. We hebben wel altijd geprobeerd het bij “inspiratie” te houden en niets letterlijk te gaan copiëren. Wat de kostumering betreft weet ik dat onze logistiek verantwoordelijke, Lesley Reynaert, erg gefascineerd was door het werk van Jean-Paul Gaultier voor The Fifth Element en zich ook een beetje aan die “extremere” stijl heeft proberen te houden. Ze heeft hierbij ook steeds haar eigen creatieve inbreng gegeven en is zo vaak met experimentele kostuums en make-up voor de dag gekomen (waar we toch meestal goede feed-back op kregen). ...

Reacties

Anoniem zei…
Inderdaad, tot onze grote spijt is het gedaan met Cyberlive, wat mij betreft de beste larp die in België en omstreken georganiseerd werd.
Naast een goed plot, altijd nieuwe (indrukwekkende) kostuums, lekker eten en figuranten die op de hoogte waren; ook nog eens een spelleiding die maar één doel voor ogen had: iedereen een fantastisch weekend bezorgen, in plaats van zich blind te staren op het scenario.
We zullen Cyberlive missen!
Unknown zei…
We gaan het echt heel hard missen.

Nog eens en zeker niet voor de laatste keer:

Cyberlive! Yaaaaaaay!!!!

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival