Hordes, de wilde tweelingbroer van Warmachine.


De Iron Kingdoms zijn nog gevaarlijker geworden. Privateer Press heeft besloten om de monsters die normaal ver weg door de wildernis zwerven te laten samenbrengen tot een onstopbare horde Warbeasts onder de controle van machtige Warlocks.

Voor deze nieuwe skirmish wargame heeft Privateer Press gekozen voor een vrij traditionele fantasy-setting. In tegenstelling tot hun bekende Warmachine zijn er hier geen door magie tot leven gewekte mecha’s die voor dood en vernieling zorgen, maar wel titanische trollen met vlijmscherpe slagtanden en met bijlen zwaaiende wolfmensen. Wie de Mechamagische Steampunk-achtergrond van Warmachine niet echt kon pruimen, maar zich perfect kon vinden in de spelregels en kleinschalige schermutselingen, wordt op zijn wenken bediend.
Ook al is Hordes een stand-alone spel, de basisregels lopen behoorlijk parallel met die van Warmachine, wat maakt dat als je de ene kent, eveneens de ander kan spelen. Een goede zet die ook bij de basisregels van Warhammer en Warhammer 40k terug is te vinden. Maar Privateer Press zorgde er wel voor dat alle legers uit hun Iron Kingdoms compatibel zijn en de strijd met elkaar kunnen aangaan.

Vooreerst zullen de vier facties uit Hordes echter de handen vol hebben met elkaar. In hun strijd om de heerschappij over deze uithoek van de wereld Immoren doen ze beroep op de wreedste beesten uit de wildernis.

De Circle Orboros is een eeuwenoude orde van machtige druïden. Deze mysterieuze meesters van storm en rots laten vooral berserkers en hersenloze beesten bloed vergieten in hun naam.
Het Legion of Everblight zijn de discipelen van een draak die reeds eeuwenlang dood werd gewaand. Maar hij en zijn verdorven legioenen zijn teruggekeerd uit de gevangenis op de Top van de Wereld.
Van ver voorbij de Bloodstone Marches komt het woestijnvolk Skorne. Hun gedisciplineerde leger Warbeasts trekt een bloedig spoor doorheen de landen van oost naar west in een vastberaden poging om alle naties aan hun wil te onderwerpen.
De Trollblood moesten eeuwenlang machteloos toekijken hoe hun heilige gronden door anderen werden ingepalmd en hoe hun ras steeds meer met uitsterven werd bedreigd. Nu worden zelfs hun laatste toevluchtsoorden bedreigd door de oorlogen van de mensennaties. Vluchten kan niet meer. De Trollblood gaan op oorlogspad om wat van hen is terug op te eisen.

De mooi afgewerkte miniaturen zijn uiteraard in de vertrouwde 30mm-schaal. Bekijk de afbeeldingen in de Aztek-TV galerij. Bij de lancering zijn enkel Warlocks en Warbeasts beschikbaar, later komen er nog infanterietroepen en Minions (huurlingen).
Verschillende Warbeasts zal je misschien kennen indien je ook met het Iron Kingdoms roleplaying game vertrouwd bent. Doorblader het Monsternomicon maar eens en besef dan ten volle dat de wilde kant van de Iron Kingdoms jouw speeltafel komt veroveren…

Alle info

Reacties

Red Cathedral zei…
De video van Hordes staat online, bedankt voor het geduld!

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Winter in Pairi Daiza

Collab - Dryad fantasy boudoir

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Infinite Crisis: scorch your enemies with flames of Rao, as Arcane Supergirl!

Hideo Kojima and Yoji Shinkawa signing session in London

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden