donderdag, oktober 06, 2011

Heksenwandeling in Sint-Gillis

Halloweenfestival van 29 oktober tot 6 november in het

MUSEUM voor FANTASTISCHE KUNST 7 Americanstraat 1060 brussel 14u-17u

www.fantastic-museum.be

Halloweenvieruurtje tussen 17 en 28 oktober op reservatie ( min 20 P)

Heksenwandeling in Sint-Gillis Zondag 31 oktober om 17u Kasteel Pelgrims

Parmastraat 69 1060 Brussel

Sint-Gillis op 31 oktober... Het is net 17u. Een gekke heks duwt tegen het eiken hek, dat traag knerpend opengaat, in het Kasteel Pelgrims. Binnen, in een somber, bloedrood licht, maken monsterachtige spinnen hun nesten in de sierlijke kroonlusters van het kasteel.

Heksenbezems hier en daar, vreemde geluiden, een ketel met pompoensoep: neen, je droomt niet, je bent wel degelijk in het Kasteel van de heks Pelgrimus die Halloween viert ! Voor deze gelegenheid, nodigt ze alle monsterlijke creaturen uit om een nogal ongebruikelijke wandeling te maken in het Pierre Pauluspark.

In het kader van het Halloween Festival dat het Museum voor Fantastische Kunst tijdens de hele herfstvakantieweek organiseert, word je uitgenodigd om je naar daar te begeven op het einde van de heksenwandeling op 31 oktober.

OM 17H: onthaal in Parmastraat 69 met vernissage, degustatie van de verschrikkelijke pompoensoep en een paar rotte fruitsappen die de heks ineengeflanst heeft.

OM 18H30: vertrek van de stoet ! Alleen de monsters, heksen, verminkten, zombies en buitenaardse wezens worden tot het park toegelaten. Daar zullen jullie een gratis bezem krijgen om gemakkelijker naar de andere plekken van het programma te kunnen vliegen. En, tijdens de wandeling, zal je heksen kunnen bewonderen die in elkaar gestoken zijn door scholen en kunstenaars van Sint-Gillis.

OM 19H : voor het Museum voor Fantastische Kunst in de Amerikaanse Straat 7, komt de verschrikkelijke Halloween Man aan, die hoog vanop zijn balkon toverdrankjes en vervallen snoepjes zal gooien. In een gulle bui zal hij ook 7 bebladerde bollen gooien, waarvan er één een zilveren vinger bevat. Degene die op die vinger zal uitkomen, zal de geprivilegieerde gast van de avond zijn en kan ze zeker van zijn dat hij een heel gunstig jaar tegemoet gaat.

OM 19H30 : mogelijkheid om het museum te bezoeken en om het ‘raadsel van de verloren schedels’ op te lossen om de prijs te kunnen bekomen van het fabuleuze Heksendiploma (6 euro per deelnemer)

Om 20H30 : afspraak in de Oude Ijskelders van Brussel (Ijskelderstraat 18), op twee bezemvluchten van het museum om de grot van de heks te ontdekken, waarbij klein en groot verrassende brouwsels kunnen krijgen.

Alle ontdekkingen en evenementen zijn gratis voor alle monsters (buiten het museumbezoek)