vrijdag, september 18, 2009

“Onderwaterterreur” - B- tot Z-films in Cinematek, Brussel

Elke laatste vrijdag van de maand diepen we uit de donkerste hoeken van de gigantische collectie van de Cinematek twee rariteiten op: van hilarische kung fu, over bloedstollende horror, tot zinneprikkelende sexploitation, en andere films met een hoek af. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, u aangeboden in samenwerking met vzw Marcel!

Deze maand nemen we, niet zonder gevaar voor eigen lijf of leden, een duik onder water.

Italiaans regisseur Sergio Martino (bekend van de giallo Lo strano vizio della Signora Wardh, onlangs vertoond tijdens het Offscreen Film Festival, maar ook van de post-apocalyptische cult klassieker 2019: After The Fall of New York) brengt ons in Alligator of, zoals het zo mooi in het Italiaans klinkt, Il fiumi del grande caimano, een "cross over" tussen Jaws en Italiaanse kannibalenfilms. De grote haai is hier vervangen door een reuzenalligator, met wie de verrukkelijke Barbara Bach oog in oog komt te staan in een klassiek geworden finaal bloedbad.


Onder het motto mag het wat meer zijn, krijgen we vervolgens in Piranha 2 geen gewone vleesetende visjes, maar vliegende piranha's te zien! Deze knotsgekke prent is het langspeelfilmdebuut van, jawel, James Cameron (Terminator, Aliens en Titanic) die aan de lijve mocht ondervinden hoe een tirannieke B-film producent zijn film om zeep hielp ...

19:00 Alligator AKA Il fiumi del grande caimano Sergio Martino, Italy, 1979, 89’
21:00 Piranha II: The Spawning James Cameron, USA/Italy, 1982, 84’

CINEMATEK
Baron Hortastraat 91000 Brussel
02 551 19 19
www.cinematek.be
Bron: persbericht vzw Marcel / Offscreen Film Festival www.offscreen.be

Labels: