maandag, september 28, 2009

Gemaskerd Galabal: Awakening, nacht van de larper

Awakening
of de nacht van de larper…


Het idee hing al geruime tijd in de lucht en nu is het een feit: de Belgische larp-wereld krijgt haar eigen speciale feestavond.

BE Larp is trots om u dit evenement voor te stellen, waarvan we hopen dat het een jaarlijks ontmoetingspunt van onze gemeenschap wordt. Na AVATAR, waar we reeds in een spelwereld samenkomen, presenteren wij jullie nu Awakening, waar we elkaar ook in de echte wereld kunnen ontmoeten.

Naast het prestigieuze concept van een gemaskerd bal, is Awakening vooral een evenement wat beoogt de Nederlands- en Franstaligen samen te brengen in een feestelijke, ongedwongen sfeer zodat de beide gemeenschappen elkaar wat beter leren kennen. Wij spelen zo vaak in eenzelfde wereld zonder elkaar echt te kennen. Awakening biedt nu de gelegenheid om daar iets aan te doen. Vanuit deze aanpak is het dan ook meer dan symbolisch dat meerdere verenigingen hun schouders onder Awakening hebben gezet (BE Larp, vzw GAROU en vzw Oneiros).

BE Larp heeft als doel de LARP gemeenschap in zijn geheel te ondersteunen en te promoten, en biedt je nu een nacht helemaal voor jou, de larper. Als een volledig buitenspels evenement is Awakening de perfecte gelegenheid om partners en vrienden mee te brengen, die zich altijd al hebben afgevraagd wat je nu juist doet tijdens die lange weekends dat je verdwijnt, voorzien van kostuums en wapens. Wij voorzien introducties die aan de nieuwsgierigen illustreren wat dat LARP nu juist is en welke evenementen er in België georganiseerd worden.
Maar vergis je niet, de bedoeling is vooral om een feestje te bouwen en elkaar te ontmoeten!

Praktische details :
Wanneer ?
Zaterdag 28 november 2009 vanaf 21u00 (tot laat in de nacht).

Hoeveel ?
· VVK : 7,00 EUR
· ADD : 10,00 EUR
Om uw plaats in voorverkoop te verkrijgen, gelieve het gepaste bedrag over te maken op rekening van Awakening (vzw GAROU) : 001-5849663-57 met als mededeling : naam + voornaam + “x” plaatsen.
Als u meer dan één plaats reserveert, gelieve u dan samen met uw genodigden te presenteren aan de ingang van het evenement; hun kaarten zullen op uw naam staan.

Waar ?
St-Aubertus kerk(Monasterium PoortAckere)
Oude Houtlei 56 - 9000 Gent

Wie ?
· Organisatoren : vzw BE Larp, vzw GAROU, vzw Oneiros
· Deelnemers : Maximum 250 deelnemers (denk aan de VVK) vanuit gans België.

Route
Per wagen
· http://www.monasterium.be/route.php?taal=ned
· Raadpleeg ons forum voor carpooling

Openbaar vervoer
· Neem de trein naar Gent Sint Pieters
· Neem tram 21 richting « Melle Leeuw ».
· Stap af aan de halte « Oude Houtlei ».
· Loop de straat in tot n° 56 (het is een kerk, aan Hotel Monasterium Poortackere).

Dress code
De dresscode is eenvoudig en erg breed : gala outfit van de middeleeuwen tot nu (pantsers thuislaten, jongens). Vergeet je masker niet voor het eerste deel van de avond.

Prijs voor het beste kostuum
Gedurende de avond, zul je d.m.v. een ticket je stem kunnen uitbrengen op wie volgens jou het beste kostuum draagt. Zowel bij dames als heren zijn mooie prijzen te winnen (gratis deelname aan AVATAR 2010, larp materiaal…) .

Programma
· 20u30 : Walsinitiatie (gratis, gegeven door professionele danser)
· 21u30 : Gemaskerd bal (walsen en balmuziek)
· Middernacht: Uitreiken van de prijzen voor het beste kostuum, afnemen van de maskers en volledige overgang naar moderne dansmuziek)
· 3h00 : Cool down
Overnachting
Er is mogelijkheid tot overnachten in het hotel van Monasterium Poortackere. Neem rechtstreeks met hen contact op voor reservaties (www.monasterium.be ). Vergeet niet Awakening te vermelden om te genieten van onze kortingen.

Wie in de buurt van Gent woont, en zijn huis wil openstellen voor logées, kan dit via ons forum laten weten.
Meer informatie ?
Bezoek onze site op http://www.garou.org/awakening

Wil je helpen?
Geen probleem, we hebben nog enkele vrijwilligersplaatsen over. Als je geïnteresseerd bent om een handje toe te steken, stuur dan snel een mailtje naar awakening@garou.org
Vrijwilligers krijgen gratis toegang tot het evenement, en enkele goodies.

Bron: persbericht BE Larp - Belgische Federatie voor Live Action Rollenspellen
info@larp.be
www.larp.be

Labels: ,