donderdag, september 10, 2009

Body-art festival 2009


Body-art.be , Het kleurrijkste ‘bodypaint’ festival van ons land vindt dit jaar plaats op 13 september in een nieuwe Locatie. Het gemeenschapscentrum ‘den boomgaard’ Antwerpsesteenweg 57 te 2520 Broechem, Ranst. Nabij Antwerpen.Er is gekozen voor een nieuwe locatie, om de buitenlandse artiesten en bezoekers een snellere, makkelijkere toegang te garanderen.
Kunstvorm:
De bodypaint kunstvorm is de laatste 10j dank zij oa. het body-art festival, en de kwaliteit van onze artiesten uitgegroeid tot een begrip. Dat steeds meer bedrijven, en firma’s de laatste jaren ook beroep hebben gedaan op artiesten uit onze kunstvorm voor allerlei reclame, en publiciteit werken, opdrachten zal dan ook niemand ontgaan zijn. Denk hierbij aan de reclamecampagnes op televisie van oa. Enkele gekende parfum, frisdrank, banken, magzine's en tal van andere merken of promoties.

Hobby of professionals?
De grote belangstelling voor onze kunstvorm de laatste jaren bracht echter ook mee dat een groot aantal hobbyisten zich ook wagen aan het maken van bodypaint creaties.Meestal na het volgen van een cursus kindergrime of bodypainting bij een of ander ‘decoratief, make-up’ merk. Het doel van het festival is al jaren de vakmensen, samen te brengen en te promoten aan publiek.De geïnteresseerde bedrijven, bezoekers dichter bij de professionele artiesten in ons vak bij elkaar te brengen. En een blik achter de schermen van deze kunstvorm te gunnen.
Het thema:
dit jaar op de vernieuwde editie vh. Festival staat dan ook in het teken van: Art in Advertisement & Commercials.De organisatie legt hierbij de lat van de deelnemers zeer hoog, waarbij enkel de meest gemotiveerde, nationale en internationale artiesten zullen deelnemen.
Kwaliteit ipv kwantiteit is de leuze. In het echte bedrijfsleven is er ook geen plaats voor amateurisme. De artiesten kregen dan ook ieder slechts 20 dagen voordien hun opdracht voor een fictieve firma toegewezen. Op het festival treft men dus de professionele artiesten aan die ieder jaar beloond worden door de Body Artist award. Welk door de deelnemers beschouwd wordt als een unieke erkenning voor hun kwaliteit, en talent.
Aldus, organisator: Frans Borghys. www.bodypainter.be
Op het festival waar bij kosten, noch moeite werden gespaard,kan u dit jaar dus ook kennismaken met de diverse toepassingen die body-art u kan bieden in de wereld van de reclame, en advertisement. Wens je meer informatie, dan kan je steeds op de website terecht.
www.body-art.be of breng een bezoekje aan: de body-art party op 12 september of het festival op 13 september
Bron: Body-Art persbericht

Labels: