17e FACTS Conventie



F antasy
A nime
C omics
T oys
S pace

Wie had kunnen verwachten dat dit eenvoudige letterwoord dat in 1993 welgeteld 40 bezoekers lokte naar een miniconventie boven een Gents café over de jaren zou uitgroeien tot het grootste evenement van de Benelux in zijn soort? En toch zakken de fans van Manga, Star Trek, LoTR, Star Wars, Aliens & Stargate vanuit de ganse Benelux, Frankrijk, Duitsland en de UK jaarlijks naar Gent af. Met meer dan 7000 waren ze in 2007. Geen genrefan die eens op
FACTS is geweest wil het daarna nog missen. De fanclubs hebben er een sport van gemaakt om steeds indrukwekkendere props, decors, kostuums en shows op het publiek los te laten. Net zoals het bezoekersaantal groeide, zag de organisatie tevens het aantal handelaars op de conventie in zulke mate stijgen dat dit jaar een extra ICC-verdieping wordt aangeslagen. De fan village verhuist daarom naar de bovenverdieping en zal volgens een bron de bezoekers verwelkomen met ondermeer een nagenoeg levensgrote Stargate. En toch zijn het niet enkel de scifi & fantasy fans die de conventie zullen kleur geven met hun aanwezigheid & kostuums. Ook de cosplayers die hun inspiratie vinden in manga, anime en videogames komen in dichte drommen afgezakt naar het centrum van Gent.

Allen zullen ze zich als uitgehongerde & gekostumeerde dieren op de 100 verkoopsstanden werpen, langs de tekentafels van doujinshi-artisten zoals Ore-Sama struinen en aanschuiven voor een handtekening van bekende gezichten zoals acteurs Robert “Freddy Krueger” Englund en Katey “Peggy Bundy” Sagal of stertekenaars Mike Deodato Jr., Adam Hughes, Ledroit, Joe Jusko, Allison “LotR” Sohn, Moonkey, James Owen, Stéphane Roux, Mario Boon, Jerome Alquié en uiteraard huistekenaar Lectrr.


Buiten de bekende bezoekers zijn andere vaste waarden de cosplaywedstrijden, de animeprojecties en de steeds groter wordende arcadegalerij.

Facts verwacht jou op 13 en 14 oktober in het ICC te Gent… als je slechts eenmaal per jaar een stap buiten de deur zet, is dit misschien wel het aangewezen moment om een luchtje te scheppen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Body-Art Festival