donderdag, februari 17, 2011

Offscreen Film Festival

Het tweede weekend van Offscreen staat helemaal in het teken van twee grote programmamodules: een special rond de kung fu films van de legendarische Shaw Brothers en de hommage aan cultregisseur Monte Hellman.

Het hele festival door kan u trouwens ook nog enkele science fiction pareltjes meepikken in de Cinematek waaronder de zeldzame vertoning van Andrzej Zulawki’s surreële epos On The Silver Globe, Alien: The Director’s Cut en de Tsjechische new wave SF Ikarie Xb1.

Vanaf vrijdag verwelkomen we Amerikaans regisseur Monte Hellman. Eerst doet hij Cinema Zuid in Antwerpen aan en daarna zakt hij af naar Brussel. Hellman verwierf zijn cultstatus onder meer met de existentiële road movie Two-Lane Blacktop en met zijn zogenaamde ‘acid westerns’ (The Shooting, Ride in the Whirlwind) met Jack Nicholson in de hoofdrol. Na twintig jaar radiostilte heeft Hellman ook weer een nieuwe film, Road to Nowhere die we in avant-première in Bozar voorstellen in een double bill met Two-Lane Blacktop. Filmstudenten en andere professionelen hebben ook de kans om een master class met Hellman bij te wonen in Cinema RITS. Gratis inschrijven kan nog via: offscreen@offscreen.be

 
Donderdagavond starten we de Shaw Brothers module in Cinema Nova met misschien wel een van de bekendste kung fu klassiekers (met dank aan The Wu Tang Clan): The 36th Chamber of Shaolin met Gordon Liu (Kill Bill). Ontdek kung fu in al zijn geuren en kleuren gaande van het sensuele Intimate Confessions of a Chinese Courtisan tot vreemde mengelingen tussen kung fu en horror zoals Human Lanterns of het waanzinnige The Boxer’s Omen. Tony Rayns, expert in Aziatische cinema zal enkele van de films inleiden en geeft op maandag 21 februari ook een lezing in Cinema RITS die gevolgd wordt door de elegante King Hu klassieker Come Drink with Me

Offscreen Film Festival

Een organisatie van vzw Marcel

In samenwerking met Cinema Nova, Cinematek, Bozar Cinema, Cinema Rits, Cinema Zuid Antwerpen, Buda Kortrijk, Cinema Melkweg Amsterdam & Kortfilm.be.

Labels: