woensdag, februari 09, 2011

Belgische kampioenschap Facepainten

Facepainting is een kunst die reeds sedert mensenheugenis en doorheen de geschiedenis wordt gebruikt in alle rangen van de bevolking. Inderdaad denken velen enkel aan kindergrime of karnaval. Doch worden tijdens vele shows, muziekfestivals, optredens, toneel, modeshows, events, opendeurdagen, Circus, Cirque Du Soleil, TV, alle scholen (van kleuters tot zelf Universiteiten) enz... constant makeup dmv facepainting gebruikt. Waar u ook rond u kijkt facepainting is allom tegenwoordig.


Waar velen denken dat de markt voor facepainting een kleine niche is komt er gauw achter via alle mogelijke media, inclusief google en facebook dat deze markt enorm is, zoals u allicht niet is ontgaan.

Het enige te betreuren is dat de 'facepainter' zo bescheiden is en niet altijd op de voorgrond durft treden om z'n werk meer aanzien te geven. De bescheidenheid is niet vals en daardoor vind ik het tijd dat we de 'facepainter' meer in de belangstelling brengen.

Voor 4de keer op rij, maar voor de 1ste keer op eigen benen (vroeger was dit een onderdeel van een bodyart festival) brengen we samen met onze diverse sponsors waaronder Fantasy-Worldwide, Syntra Midden Vlaanderen, Freaky Music, De Rietgors, Illusion Magazine vaktijdschrift en TV Oost het Belgische kampioenschap Facepainten op 27/02/2010 van 10u tot 16u bij De Rietgors, Huis Ten Halven 41 te 9140 Temse.
Een 30-tal facepainters dingen mee naar de titel en ik ben uitermate trots dat zij voor de eerste keer ook zelf het podium durven trotseren en in de belangstelling durven treden.

Door de samenwerking met de sponsors en hun geloof voor het werk van de facepainter in de belangstelling te brengen kunnen wij de inkom voor dit event volledig GRATIS aanbieden aan alle bezoekers. Het event is voor de ganse familie, groot, klein, jong, oud, arm of rijk, de wedstrijdzone is open voor iedereen. De locatie zelf behuist eveneens ook een volledige binnenspeeltuin.

Labels: