Offscreen Film Festival - planning

Woensdag 9 februari gaat de 4e editie van het Offscreen Film Festival van start. Als openingsfilm presenteren we het bizarre en unieke Rubber van de Franse regisseur Quentin Dupieux (beter bekend onder zijn dj-naam Mr. Oizo). Een surreëel en absurdistisch pareltje over een psychopathische rubberen band die vrolijk door de woestijn rolt en zijn telekinetische krachten aanwendt om alles op te blazen wat in zijn weg ligt. Wie er die avond niet bij kan zijn, krijgt een tweede kans op zaterdag 12 februari waarna je ook nog Steak kan meepikken, een andere film van regisseur Dupieux die al minstens even opmerkelijk is.



Donderdag 10 februari ontvangen we de excentrieke animatiefilmmaker Phil Mulloy. Met zijn uitgepuurde grafische stijl, zijn donkere satirische humor en verrassende scenario’s met talloze referenties naar actuele sociale en politieke thema’s laat hij de mens van zijn duisterste kant zien. Naast de bekende Intolerance trilogie presenteert hij ook de première van zijn eerste langspeler Goodbye Mr Christie. Op vrijdag zal hij een workshop begeleiden op het RITS.



Vrijdagavond zakt regisseur Simon Rumley af naar Nova om zijn bikkelharde psychologische thriller Red, White & Blue van tekst en uitleg te voorzien. En om middernacht introduceert regisseur Luigi Cozzi zijn film Starcrash, deze hoogst onnozele Star Wars spoof is ongetwijfeld de moeder van alle trashfilms. Ontdek David Hasselhoff in de rol van zijn leven!



Offscreen neemt je tijdens de duur van het festival verder mee op een interstellaire reis naar nog onverkende regionen van Outer Space. Onze uitgebreide scifi module zit niet alleen boordevol klassiekers en onterecht vergeten cultfilms, maar bevat ook totaal onbekende pareltjes uit de DDR en Russische science fiction cinema. Zo krijg je in Cinematek de kans om Aelita en Solaris, het onovertroffen meesterwerk van Andrei Tarkovsky, te herontdekken op 35mm. Ook Russisch maar van een heel ander kaliber is de doldwaze maatschappijkritische satire Kin-Dza-Dza. We sluiten het eerste weekend af met een joekel van een triple bill met drie te-ontdekken pareltjes van achter het Ijzeren Gordijn: The Silent Star, To the Stars by Hard Ways en Planet of the Storms.


Onze genodigden van dit weekend: Phil Mulloy, Simon Rumley, Luigi Cozzi

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes