The Coming II - Metalparty in Leuven



België kan sinds kort rekenen op een nieuwe concertenorganisator en die komt van een onverwachte hoek: Badass pr, een pr-team dat zich vooral bezighoudt met de promotie van allerlei producten en diensten, maar ook met cursussen in (onder andere) communicatie, presentatietechnieken en debatteren, heeft het op zich genomen om in Leuven maandelijkse rock- en metalfuiven met live optredens te organiseren. Voor ons zit Dirk Vandereyken, het brein achter Badass pr.

Waarom als pr-team een maandelijkse rock- en metalparty organiseren?

De plaats waar The Coming doorgaat, is Der Machine. Dat is een klant van ons. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de fuiven samen met B.O.M. Productions te organiseren, maar al snel bleek dat die mensen het te druk hadden om echt betrokken te blijven bij het project. Daarop hebben we besloten zelf meer te gaan doen en een heel concept uit te werken. Nu zien de mensen nog telkens enkele concerten en kunnen ze tussendoor en achteraf nog uit de bol gaan bij allerhande rock- en metalmuziek, terwijl ze ook kunnen genieten van gratis snoepjes of chips en er ook dvd’s te winnen zijn. Binnen enkele maanden zal echter duidelijk worden waarom we voor ‘The Coming’ hebben gekozen als naam. We zijn van plan nog meer speciale dingen te organiseren, zodat we de mensen kunnen verrassen en iets speciaals kunnen aanbieden. Voor drie concerten en uren extra heavy muziek betalen ze maar vijf euro, maar ik vind dat we het nog leuker mogen maken door een echt concept uit te werken.

Het gaat dus om rock en metal?

Ja, en dan heb ik het over alle mogelijke soorten rock en metal. We zijn er zeker niet vies van om alternatieve rock of zo te programmeren, maar de nadruk ligt op hardrock, progrock, AOR, powermetal, thrashmetal, speedmetal, melodieuze metal, progressieve metal, blackmetal, deathmetal, doommetal, stoner, en ga zo maar door. Dat betekent echter niet dat we ons gaan beperken tot die genres. Voor The Coming zeker wel, maar in de toekomst willen we ook blues, jazz en andere muziekstijlen kunnen aanbieden. Alleen zal dat onder een andere noemer gebeuren. Wereldmuziek, dance, house, drum & bass, goa en aanverwante stromingen zullen we echter nooit zelf organiseren. Dat doen de jongens van Der Machine al uitstekend – ga maar eens op hun site kijken hoeveel steengoede DJ’s er over de vloer komen – en ons ligt die muziek minder. Wij houden het dus liever op goede, organische, bij voorkeur ietwat technische, (gitaar)muziek.

Wanneer vindt de volgende editie plaats?

Op vrijdag 28 maart. De eerste was op 29 februari. Ik kan je ook al vertellen dat we de oortjes van zowel de Leuvense studenten als elke rechtgeaarde metalhead gaan verwennen op woensdag 23 april en donderdag 29 mei. Kom zeker eens een kijkje nemen volgende vrijdag, want met de death/doom van My Lament, de fantastische covers van The Vikings en de technische, melodieuze metal van Achyronthia hebben we drie uitstekende bands gestrikt.
Overigens is Der Machine een uitstekende locatie, ook voor wie van heel andere muziek houdt. De zaal is uitstekend gelegen op de Naamsestraat van Leuven, vlakbij de Oude Markt en dus ook het Rock Café, en bovendien kan je er heel wat verschillende dingen organiseren.

Waarom hebben jullie gekozen voor heavy muziek?

Simpelweg omdat we passioneel van houden en omdat de fuiven waar je dit soort muziek kunt horen erg schaars zijn in Leuven. Je kunt wel naar bijvoorbeeld het Rock Café gaan, maar als je ook wilt kunnen dansen, zijn er bijna geen alternatieven. In zalen waar vroeger allerlei soorten muziek werden gespeeld, zoals de Albatros of de Lido, kan je tegenwoordig niet meer ontsnappen aan de nadruk op dance en house, en dat terwijl je vroeger op elke fuif wel Primus, Metallica, Faith no More, Body Count en Rage Against the Machine kon horen! Zelfs Sepultura, Slayer en Pantera werden geregeld gedraaid. Ik denk dat de meeste studenten tegenwoordig Faith no More echter al niet meer kennen. Doodjammer. Nochtans ben ik zelf nog jong!

Is dit ook bedoeld als pr-stunt?

Goh, natuurlijk willen we Der Machine met dit soort initiatieven wel extra in de aandacht brengen, zeker omdat niet iedereen weet dat alle soorten muziek(fans) er welkom zijn. Ook voor ons pr-team is extra aandacht goed. Toch doen we dit vooral omdat we zelf zoveel van deze muziek houden, omdat we vanaf het begin goede gesprekken hebben gehad met een paar mensen van B.O.M. Productions, en omdat we denken dat we dit concept nog veel verder kunnen uitbouwen. Let maar op: The Coming zal een evenement worden waar mensen reikhalzend naar uitkijken!

Afspraak op vrijdag 28 maart, om 20 uur, in Der Machine!

www.badass.be
www.dermachine.be

Door: Marc Desutter

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival