70e BOEKENBEURS ANTWERPEN


Dinsdagavond opende de 70e Boekenbeurs haar deuren in de Antwerp Expo. Dus het perfecte ogenblik om relatief rustig een eerste verkenningstocht te maken. Helaas lokte de badge rond onze nek bij vele stands de reactie: “En, iets drinken?” uit, waardoor een volledig, helder verslag zal moeten wachten tot een volgend bezoek.

Wat viel op, behalve hoe weinig echte nieuwigheden er op het eerste zicht te bespeuren vielen, maar dat wordt verklaard door de overeenkomst tussen uitgeverijen en boekhandels die stipuleert dat alle boeken op de beurs minstens vijf weken in de handel verkrijgbaar moeten zijn.

Dus opnieuw: wat viel op qua SciFi * Fantasy * Horror?

Casterman biedt een mooie ex-libris print aan bij aankoop van de laatste Jaguar in hardcover. Bovendien: Jaguar/Sam/Pest in ‘t paleis/Verniste vernepelingskes-tekenaar Jan Bosschaert zal bij zowel Casterman, als Standaard Uitgeverij te vinden zijn voor signeersessies. We keken bij Casterman ook verwachtingsvol uit naar Kaamelott, het Arthur-project met Steven Dupré. We stellen ons oordeel uit tot na een tweede, witte wijnloos bezoek.

De SF-reeks Een nieuw begin van het Eeuwige Oorlog-duo Marvano-Haldeman steelt nog steeds de show bij Dargaud. Ook de Nieuwe avonturen van Mic MacAdam blijven hartverwarmende fantasy met een snuifje Victoriaanse horror. Natuurlijk kan ook de nieuwe Murena – Zwarte godin - niet onopgemerkt voorbij gaan. Het blijft een klassereeks.

In het kader van de nieuwe Rode Ridderverhalen (die mét de blote borsten) haalt Standaard Uitgeverij meermaals scenarist Maarten Lodewijk naar Antwerpen, ook leuk voor de fans van Storm en Agent 327.

Bij Dupuis zag het nieuwste Robbedoesalbum - InTokyo - er hoogst interessant uit. Een nagenoeg onnavolgbare wervelwind van actie en gags die bewijst dat het duo Morvan / Munuera het juiste ritme heeft gevonden. Robbedoes & Kwabbernoot is altijd al een heerlijke reeks geweest. Ook de one-shot Versteende beelden van Yoann en Veltman sprong begin 2006 in het oog, al was het maar door het bijna volwassen non-conformisme dat vele oude fans een doorn in het oog bleek… pech voor de oude garde!

Extra veel aandacht bij Standaard Uitgeverij ging naar Het verloren labyrinth, de mystieke Katharen-roman die eerder reeds besproken werd in het Aztek-nieuws. De eveneens boeiende occulte
thriller Equinox van Newton-expert Michael White kreeg jammer genoeg een pak minder aandacht. Heeft misschien wel iets te maken met zijn zeer recente verschijningsdatum (zie boekhandelsovereenkomst bovenaan).

Manga? Buiten Kana nog niets gezien, maar Kana doet dan ook heel hard haar best op het gebied van de populaire Mangatitels.

Zagen we echt 2 verschillende romans over de mysterieuze verdwijning van Het Lam Gods ? Één bij Manteau, namelijk Patrick Bernauw zijn Het bloed van het lam. (een vervolg op zijn werk van jaren geleden) en een pak glazen verder één met occulte nazi’s en CIA-samenzweringen? Dat zoeken we volgende keer wel uit.

Wordt vervolgd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Body-Art Festival