zaterdag, april 23, 2011

BEST OF BUTFF-weekend in München

BUTFF gaat over de grens
B-Movie, Underground & Trash Film Festival verovert Europa

Na vijf succesvolle edities gaat het B-Movie, Underground & Trash Film Festival, kortweg het BUTFF, internationaal. Van 13 t/m 15 mei organiseert de BUTFF-organisatie in samenwerking met Lothringer13_Laden het BEST OF BUTFF-weekend in de Werkstattkino te München.

Van 7 t/m 12 september 2011 beleeft BUTFF haar 6e editie in de binnenstad van Breda. Het festival wil met de programmering van B-movie, Underground en Trashfilms de scherpe rand van de cinema laten zien. BUTFF meemaken is een unieke filmervaring te midden van kunst, performances, straattheater, muziek, workshops en een symposium. Het festival staat bekend om de uitdagende programmering en biedt met haar gemoedelijke sfeer volop gelegenheid voor filmliefhebbers en makers om elkaar te ontmoeten. Het festivalthema van BUTFF 2011 is 'Beyond Reality' en gaat over Special Effects.

In Nederland is geen vergelijkbaar filmfestival te vinden en ook over de grens is BUTFF uniek. Het filmfestival mag dan ook met recht een internationaal filmfestival genoemd worden. Dit jaar zet BUTFF deze internationale tint kracht bij door zich over de grens te presenteren. Met een BUT-programma in München, in samenwerking met het kunstenaarsintiatief Lotheringen13_Laden en in november op het Razor Reel Fantastic Film Festival in Brugge.

De locatie van het BEST OF BUTFF-weekend, de Münchense bioscoop Werkstattkino, is sinds 1974 een begrip en heeft menig cult- en ook wel ‘BUT'-film vertoond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee elkaar gevonden hebben voor deze unieke belevenis. Tijdens het BEST OF BUTFF-weekend wordt de rauwe film 'Reise nach Agatis' (2010) van de Duitse undergroundregisseur Marian Dora (D) vertoond. Dora zal persoonlijk in München aanwezig zijn. Marian Dora is onder andere bekend van 'Cannibal' (2006) over de Duitse kanibalenkwestie, die in Breda vertoond zal worden tijdens BUTFF 2011 in september. Andere highlights zijn 'Blood on the Highway' (2008) van Barack Epstein (VS), The Diamonds of Metro Valley(2010) van Aaron Arendt (VS) en 'Il Solitario' (2008) van Fransesco Campanini (I). Op de zaterdag is er een heuse zombieparty! Dit alles in de entourage van de hangende beelden van de Bredase kunstenaar Jaap de Vries.
Vanaf 20 april staat het volledige programma op www.butff.eu.
Best of BUTFF-weekend vindt plaats van 13-15 mei in Werkstattkino, Fraunhoferstrasse 9, München.
Kaartjes: losse verkoop: 6,-, dagkaart: 15,-, paspartout: 20,-  reserveren: 0049 -89  2607250

Labels: