Populaire stripreeks Storm krijgt spin-off

Deze week verschijnen de eerste pagina's van de Storm spin-off 'De kronieken van de Buitenring' in stripblad Eppo. Een spannend moment voor de nieuwe makers Willem Ritstier (tekst) en Minck Oosterveer (tekeningen) die drie jaar geleden begonnen aan dit ambitieuze project. Willem Ritstier: "Storm is natuurlijk een icoon binnen de stripwereld, waar de namen van Don Lawrence en Martin Lodewijk onlosmakelijk aan verbonden zijn. Om in hun voetstappen te treden is natuurlijk niet niks, maar Minck en ik hebben geheel in hun traditie een ijzersterk verhaal weggezet."



Het eerste album van Ritstier en Oosterveer 'De banneling van Thoem' is klaar en wordt eerst voorgepubliceerd in Eppo, voordat het eind van het jaar in albumvorm zal verschijnen. In dit nieuwe verhaal gaan Storm, Roodhaar en Nomad naar de Buitenring van Pandarve, waar het wemelt van piraten en ander gespuis. Ze raken er flink in de problemen wanneer Roodhaar in de ban komt van de banneling van Thoem, die zonder dat Nomad en Storm het in de gaten hebben, Roodhaars lichaam overneemt. De banneling is vastbesloten om terug te keren in het rijk waaruit zij verbannen is, en ontziet daarin niemand. Ook de drie helden Storm, Roodhaar en Nomad niet.



Storm is een van de populairste stripseries van Nederland en werd na de dood van zijn geestelijk vader Don Lawrence voortgezet door het duo Romano Molenaar en Jorg de Vos. Vanaf hun eerste album 'De navel van de dubbele god' uit 2007 werd hun reeks door de vele Storm lezers omarmd. Daarna verschenen er nog drie delen, waarvan er twee in Eppo werden voorgepubliceerd. Op dit moment werken Molenaar en De Vos aan een nieuw verhaal 'Het oog van Nalad' dat medio 2011 gepubliceerd gaat worden. In die tussentijd verdwijnt het boegbeeld van Eppo niet uit het blad, maar volgen de lezers de avonturen van Storm, Roodhaar en Nomad in 'De banneling van Thoem.' Een nieuw verhaal dat zich afspeelt in de Buitenring van Pandarves multiversum.



Willem Ritstier is al jarenlang de vaste scenarist van Minck Oosterveer (Ronson Inc, Nicky Saxx, Zodiak) maar schrijft ook voor René Uilenbroek (Soeperman), Carry Brugman (Sam & Sam) en Erwin Suvaal (Anders). Met het schrijven van Storm gaat er voor hem een langgekoesterde droom in vervulling. Ritstier: "Schrijven voor Storm is het hoogste wat je in Nederland op stripgebied kunt bereiken."



Minck Oosterveer (1961) heeft al veel successen op zijn naam staan, zoals de harde western Ronson Inc, het spirituele The Unknown en de thrillerreeks Nicky Saxx. Hij is een van de meest gewaardeerde realistisch tekenaars van Nederland en genomineerd voor de prestigieuze Stripschapprijs van 2011.

http://www.donlawrence.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes