zaterdag, januari 08, 2011

Vogels vallen dood uit de lucht (doemscenario vs technologisch complot)

> Een doemscenario-uitleg.

Vogelsterfte: Is omkerend magnetisch veld verantwoordelijk?07/01 Nu op meerdere plaatsen ter wereld hele zwermen vogels uit de lucht vallen en sterven (of is het omgekeerd?), rijst de vraag wat er gaande is.Op 1 januari vielen vogels uit de lucht boven het stadje Beebe; in de Amerikaanse deelstaat Arkansas. Verlamd door angst? Vergiftiging? De bliksem? Iets anders? Meerdere theorieën doen de ronde.


Intussen zijn nabij de Zweedse stad Falköping honderd kauwen op onverklaarbare wijze gestorven (foto).

In de zoektocht naar een verklaring wordt gesuggereerd dat de langzame omkering van het magnetisch veld van de aarde aan de basis van het vreemde fenomeen zou kunnen liggen. Dat magnetisch veld keert om de 500.000 jaar om. De laatste keer dat dit gebeurde, dateert echter al van 780.000 jaar geleden.Indien de omschakeling gebeurt, keren de polen om; Noord wordt plots Zuid (en omgekeerd). Communicatie via radio en satelliet zou kunnen uitvallen. Doemdenkers zijn van mening dat dit in 2012 kan gebeuren, het jaar dat door de Maya's als het eindpunt van de mensheid werd aangestipt.


Bron: GvA

Dierensterfte in kaart gebracht op Google Earth.

> Of een pseudowetenschappelijke / halve complottheorie / "geef de wetenschap de schuld"- uitleg.

Vogelsterfte: HAARP de oorzaak?


07/01 In de zoektocht naar een mogelijke verklaring voor het dood uit de lucht vallen van vogels in de VS en Zweden en massale vissterfte in het Amerikaanse Arkansas, wordt met de beschuldigende vinger naar HAARP gewezen.
HAARP is een afkorting, die staat voor High Frequency Active Auroral Research Program. Dit is een Amerikaans militair en civiel onderzoeksinstituut in Alaska, dat onderzoek doet naar de ionosfeer.


Hierbij wordt de hoogfrequente elektromagnetische straling onderzocht. Die wordt daardoor lokaal tijdelijk verstoord.


HAARP bestaat sinds 1993. Het project is sindsdien het onderwerp van talloze samenzweringstheorieën, volgens dewelke het onder meer de oorzaak vormt van een aantal natuurrampen.

Bron: GvA

Labels: