Personathlon op Elf Fantasy Fair Arcen

Personathlon

Personathlon is een samenvoeging van twee woorden: Persona en Athlon. Persona - eigenlijk een Etruskisch woord - betekent in het Latijn: Masker. Athlon betekent in het oud Grieks: wedstrijd. Samengevoegd betekent personathlon dus eigenlijk: maskerwedstrijd.
De Elf Fantasy Fair kent al sinds jaar en dag een kostuumwedstrijd. Deelnemers in allerlei hoedanigheden deden hier aan mee. Er zijn nooit echte grenzen gesteld aan de kostuums: alles was mogelijk. Het beschilderen van je gezicht of een deel van je lichaam is ook al een aspect die steeds meer te zien is. Al deze uitingen hebben gemeen dat ze een alledaagse menselijke verschijning willen laten veranderen in een andere hoedanigheid, een ander karakter. Dat kan een mens zijn uit de historie, een superheld, een fantasie figuur of een combinatie van dit alles. En niet alleen het uiterlijk is belangrijk, maar ook het verhaal achter het karakter, achter de metamorfose. In Elfië willen we nu eindelijk meer erkenning voor al die creaties, of ze nu een pure kostuum achtergrond hebben, of een cosplay karakter vertonen of juist meer bodypaint georiënteerd zijn. We hebben dan ook een nieuwe naam verzonnen voor een nieuwe presentatie: Personathlon. Met een vakkundige jury die niet alleen naar de creatie kijkt maar ook naar het verhaal dat erachter zit.
GEEF JE OP VOOR PERSONATHLON:
Omdat de organisatie van de Elf Fantasy Fair ook meer de ruimte wil bieden aan het verhaal achter de karakters, is het belangrijk dat je je van tevoren opgeeft. Dit kan nog tot en met woensdag 16 september via de website http://www.elffantasyfair.com of rechtstreeks op personathlon@elffantasyfair.com.
Vermeld er het volgende bij:
- Je/jullie volledige naam
- Je email adres en je mobiele nummer waarop je/jullie tijdens EFF bereikbaar bent
- Je/jullie leeftijd
- Op welke dag(en) je mee wilt doen: zaterdag, zondag of beide dagen
- De naam van je karakter(s) + een korte omschrijving van maximaal 50 woorden
- Of je een cd met muziek meeneemt voor je/jullie act.
- evt. een foto van je creatie, als je die al af zou hebben.
Let op: je act mag maximaal 2 minuten lang zijn oftewel 120 seconden
PRIJZEN
Als je zaterdagmiddag 19 september meedoet, dan maak je kans op grote prijzen. De eerste prijs is een prijzenpakket ter waarde van 500 euro. En er zijn nog veel meer prijzen te winnen. Zaterdag is er ook een jury aanwezig die jou/jullie vooraf in besloten kring een aantal vragen zal stellen over het werk dat je aan je/jullie karakter gehad hebt.
Overigens gaan de prijzen naar de creator van de act en niet naar het model. In de meeste gevallen zijn creator en model echter één en dezelfde.
KOSTUUM KARAKTER ACT
Je kan zelf bepalen hoe je je act/kostuum presenteert, dat is helemaal aan jou. Het kan ook met een ander persoon. Je hoeft ook niets te zeggen tijdens de act, maar hou er rekening mee dat de jury het als een act ziet en dat het niet alleen om het kostuum gaat. Ook het publiek zal de mogelijkheid hebben om haar mening te geven.Je kan ook iemand meenemen die je act van tekst voorziet.
Je mag het zelf helemaal zelf invullen. Laat je fantasy de vrije loop!
De uiteindelijke winnende act krijgt ook een adellijke onderscheiding van Zijne Koninklijke Hoogheid, Gyan I, en zal worden bijgeschreven in de Kronieken van Elfia.
Zondag 20 september: geen jury en prijzen, wel Personathlon
Op zondag 20 september is er geen jury maar is er wel de mogelijkheid tot een presentatie van je act/karakter van maximaal 2 minuten in het Forum Theater. Er zal alleen geen jurering plaatsvinden en er zullen geen prijzen worden uitgereikt. Presentatie zal ook hier in de handen zijn van prof. dr. Rotherham.Wil je meedoen, stuur dan dus een e-mail naar personathlon@elffantasyfair.com
(Bron: EFF)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Event - Carnaval Tongeren 2024