AT-43 - Operation Damocles


Tussen maart en augustus heeft Rackham er voor gezorgd dat de naam van hun nieuwe spel AT-43 in net voldoende mysterie bleef gehuld om een geliefkoosd onderwerp van speculatie te blijven bij de liefhebbers van scifi miniature games. Sinds de GAMA Trade Show lekten ze zorgvuldig foto per foto... en het waren foto's die de fans van Confrontation, Hybrid, Cadwallon en Rag'Narok deden likkebaarden.

Ondertussen zijn er enkele feiten bevestigd:
AT-43 wordt gespeeld met pre-painted plastic miniaturen.
In december (net voor Kerstmis) volgt een wereldwijde release.
Het allereerste wat je zal kunnen kopen, wordt een Initiation Set, met daarin: een 160 pagina’s tellend full-color handboek in 5 talen (Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Frans) met de basisregels + gamescenario's, 24 pre-painted 28mm miniaturen (die nodig zijn om de scenario's van het basisboek te spelen), 9 stukken terrein en extra game materiaal waaronder uiteraard dobbelstenen... Een leuke extra bij de terreinstukken die worden meegeleverd in de Operation Damocles - boxed set zijn de 2 generatoren waarmee nieuwe Therian kunnen spawnen & herbewapend worden.De AT-43 lintmeter heeft aan de ene zijde movement allowance en aan de andere kant de schietafstand zoals ze ook af te lezen is op de skill cards van de troepen.

Tegelijkertijd verschijnen de eerste 2 armyboxen voor de menselijke Whitestar troopers (met hun Striders) en de Therian robotkrijgers. Gezien de kwaliteit van Rackam's andere miniaturen liggen de verwachtingen heel hoog.
De legers uitbreiden zal daarna kunnen dmv nieuwe armyboxen en blisters. In januari wordt dan een Advanced Rulebook uit, met de regels voor gevorderden en een voorstelling van het hele AT-43 universum. In dezelfde periode zullen ook de Red Block-soldaten verschijnen en rond april mogen we ons aan een 4e factie verwachten.

Rackham website

EDIT: Ondertussen hebben we AT-43 live gezien op Le Salon du Jeu in Parijs - zie aldaar voor extra info

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Body-Art Festival