vrijdag, september 17, 2010

Xbox360 Kinect line-up

Xbox 360 luidt nieuw entertainmenttijdperk in met vijf nieuwe, exclusieve Kinect-games van legendarische Japanse ontwikkelaars

“Steel Battalion Heavy Armor” (Capcom), “Rise of Nightmares” (SEGA), “codename D” (Grasshopper Manufacture), “Haunt” (NanaOn-Sha) en “Project Draco” (Grounding) onthuld voor Kinect voor Xbox 360 tijdens Tokyo Game Show.

Zaventem - 17 september 2010 - Microsoft Corp. en de belangrijkste Japanse verhalenvertellers in de sector hebben vandaag 10 transformersgames onthuld, waaronder vijf exclusieve titels voor Kinect voor Xbox 360, de controllervrije entertainmentervaring die in november zijn exclusieve release voor Xbox 360 kent. Phil Spencer, Corporate Vice President van de Microsoft Game Studios, en Takashi Sensui, General Manager van de Home & Entertainment Division van Microsoft, verzorgden de hoofdrede tijdens de Tokyo Game Show (TGS) samen met enkele legendarische Japanse gameontwikkelaars waaronder Goichi Suda, ook bekend onder de naam “SUDA 51”, Chief Executive Officer van Grasshopper Manufacture Inc.; Keiji Inafune, Global Head of Production van Capcom en From Software; Yukio Futatsugi, Game Director voor Grounding; Shigenobu Matsuyama, de producent van “METAL GEAR SOLID: RISING”; en Masaya Matsuura, President van NanaOn-Sha Co. Ltd., die zijn opwachting maakte via videolink.

Capcom en SEGA brachten het TGS-publiek in verrukking met twee exclusieve games voor Kinect voor Xbox 360: “Steel Battalion™ Heavy Armor”, een unieke gevechtservaring, en het first-person horroravontuur “Rise of Nightmares”. Microsoft liet ook een preview zien van een nieuwe reeks Kinect voor Xbox 360-games waaronder de griezelige pretparkthriller “codename D” van Grasshopper Manufacture, het 3D avonturengame “Project Draco” van Grounding en het angstaanjagende mysterie “Haunt” van NanaOn-Sha.Microsoft heeft zich nooit eerder zo geëngageerd voor Japanse ontwikkelaars, die het hart vormen van de innovatieve gameplay, de boeiende verhalen en de iconische helden”, vertelde Spencer. “Japanse games hebben tot op heden altijd meer dan 2 miljard dollar opgebracht op de Xbox 360, en de aankondigingen van vandaag bieden enorme opportuniteiten voor Japanse ontwikkelaars om bij te dragen tot de toekomst van de game-industrie met Kinect.”

Dit is het belangrijkste jaar in onze geschiedenis dankzij het controllervrije entertainment en de grootste kassuccessen op het vlak van games, films, televisie, muziek en sport die allemaal beschikbaar zullen worden op de Xbox 360”, verklaarde Sensui. “Dankzij het talent van de beste ontwikkelaars die Japan telt, kunnen we de miljoenen spelers wereldwijd nog meer frisse en onverwachte ervaringen bieden.”

Vijf exclusieve titels voor Kinect voor Xbox 360

Ben je op zoek naar avontuur en een stoot adrenaline? Microsoft heeft vijf boeiende games aangekondigd, die in 2011 exclusief beschikbaar zullen zijn voor Kinect voor Xbox 360.

· “codename D” (Grasshopper Manufacture, Microsoft Game Studios). Van de beroemde makers van “killer7” en de “NO MORE HEROES”-serie komt “codename D” van SUDA 51 voor Microsoft Game Studios. Je moet vechten om te overleven in een kwaadaardig pretpark vol verknipte en griezelige wezens. In “codename D” voor Kinect voor Xbox 360 controleer je zelf de verwoestende effecten die je ontketent in een poging om vijanden en objecten te vernietigen.

· “Project Draco” (Grounding, Microsoft Game Studios). De bedenker van de culthits “Phantom Dust” en “Panzer Dragoon”, game director Yukio Futatsugi, bezorgt je een epische 3D shooter. Dankzij de magie van Kinect voor Xbox 360 kan je leren communiceren met je draak en kan je hem vormen terwijl je zijn vaardigheden ontwikkelt en hem traint om je strijdpartner te worden. Daarna kan je samen met vrienden* op Xbox LIVE de adrenaline voelen stromen wanneer je samen de hemel tegemoet vliegt en kunt genieten van adembenemende zichten alsook boeiende gevechten aangaat.

· “Haunt” (NanaOn-Sha, Microsoft Game Studios). Verzamel vrienden en familie om diep binnen te dringen in een spookhuis waar het mysterie van afdruipt. Je zal al je scherpzinnigheid en vaardigheid nodig hebben om de vele geruchten te ontrafelen die zich rond het donkere geheim van dit huis hebben gesponnen. Ontwijk de vele valstrikken en verschalk de spoken, geesten en demonen die zich vrolijk schuilhouden achter iedere hoek. Adem diep in en laat jezelf onderdompelen in “Haunt”, dat je lekker laat griezelen via Kinect voor Xbox 360.

· “Steel Battalion Heavy Armor” (Capcom, From Software). Dit spiksplinternieuwe game blaast de favoriete “Steel Battalion”-serie nieuw leven in. Met de steun van Microsoft bundelen Capcom en From Software hun krachten om dit grensverleggende samenwerkingsproject uit te werken voor de Xbox 360. Manhattan, 2082: in een wereld zonder computers en moderne technologie blijven de grootste naties in de wereld elkaar bestrijden om alle macht in handen te krijgen. Het Amerikaanse leger strijkt neer in New York voor het eerste grote offensief in een lange grondoorlog. Soldaten schieten in het rond vanuit de loopgraven terwijl uitgebrande bunkers zwarte rookwolken uitbraken. Terwijl steeds meer kameraden vallen onder het niet aflatende kruisvuur van kogels, vorderen de verticale tanks zonder enig medelijden. Ervaar het strijdveld als nooit tevoren dankzij Kinect voor Xbox 360.

· “Rise of Nightmares” (SEGA). “Rise of Nightmares” biedt een griezelige horrorervaring die de spelers via de vernieuwende besturing van Kinect voor Xbox 360 de ultieme schrik bezorgt. De spelers moeten hun hele lichaam gebruiken om gevoelens van schrik en spanning te ervaren als nooit tevoren in dit exclusieve Kinect voor Xbox 360 horroravontuur.

Leg aan en spring in de ring op Xbox LIVE Arcade voor Xbox 360

De Japanse ontwikkelaars Treasure en Spike hebben de revival aangekondigd van twee geliefde downloadbare* controllerervaringen op Xbox LIVE Arcade voor Xbox 360. Daarbij wordt je avatar rechtstreeks in de gevechtsring geplaatst en kan het internationale publiek voor het eerst kennismaken met onmiskenbaar een van de beste 2D shooters.


· “Fire Pro Wrestling” (Spike, Microsoft Game Studios). Je avatar maakt zijn debuut als professioneel worstelaar! Spike, de ontwerper van de “Fire Pro Wrestling”-serie, brengt dit professionele worstelgame voor alle spelerscategorieën op de markt. Kies uit een ruime selectie kostuums en pas je avatarworstelaar aan vooraleer je de arena betreedt en wild tekeergaat. Ontgrendel nieuwe bewegingen naarmate je worstelcarrière vordert. Ga de strijd aan met familie en vrienden in zowel offline als online competitiemodi, waaronder afzonderlijke matches en tag teams. Daar gaat de bel, ronde één is gestart!

· “Radiant Silvergun” (Treasure, Microsoft Game Studios). De klassieke shooter uit Japan en de spirituele opvolger van het door critici toegejuichte “Ikaruga” krijgt een internationale release via deze vernieuwde versie voor Xbox LIVE Arcade op Xbox 360, en dat voor het eerst sinds de SEGA Saturn. In “Radiant Silvergun” krijgen we de comeback te zien van het unieke zevenwapensysteem, alsook andere door de fans geliefde gameplayfuncties. Maar er werden ook verbeteringen aangebracht, zoals de toevoeging van een nieuw systeem ter verbetering van het boeiende originele ketensysteem.Bakermat van de beste games in 2010 en daarna

Na ongelooflijke kassuccessen als “Dead Rising 2”, “Fable III” en “Halo: Reach” heeft de Xbox 360 zijn indrukwekkende programma nog verder versterkt met deze previews:

· “Body and Brain Connection” (NAMCO BANDAI Games). “Body and Brain Connection” daagt spelers uit om zowel hun lichaam als hun geest te oefenen in het meest verstandelijke en energieke partygame ooit, dat werd gecreëerd door de bedenkers van de rage om je geheugen te trainen via videogames. Spelers van alle leeftijden moeten snel nadenken en nog sneller handelen bij het beantwoorden van wiskunde-, logica-, reflex-, geheugen- en fysieke vragen. Daarbij kunnen ze gebruikmaken van de full-motion capaciteiten van Kinect voor Xbox 360. Het game omvat meer dan 20 verschillende activiteiten in zowel singleplayer- als multiplayermodus en laat je samen met maximaal vier vrienden concurreren tijdens leuke en boeiende activiteiten met als doel de jongste geheugenleeftijd te behalen. Je dagelijkse vorderingen worden automatisch bijgehouden, zodat de spelers steeds hun actuele geheugenleeftijd kennen terwijl ze zowel hun lichaam als geest blijven stimuleren.

· “Child of Eden” (Ubisoft). “Child of Eden” is een shootergame dat je meerdere gevoelens laat ervaren en waarin spelers in een caleidoscopische mix van gesynchroniseerde muziek en hallucinogene beelden worden ondergedompeld voor nog maar eens een grensverleggende game-ervaring. Dit game werd bedacht door de beroemde gameontwikkelaar Tetsuya Mizuguchi. In “Child of Eden” komt de speler terecht in de strijd om het Lumi-project te redden, een project bedoeld om een menselijke persoonlijkheid te reproduceren binnen Eden, het archief van alle menselijke herinneringen. Naarmate het project zijn voltooiing nadert, raakt het archief overwoekerd door een onbekend virus. Het is de taak van de speler om Eden te redden van het virus zodat er opnieuw hoop en vrede kan heersen.

· “METAL GEAR SOLID: RISING” (Kojima Productions). “METAL GEAR SOLID: RISING” is het langverwachte debuut van de door critici gelauwerde “METAL GEAR SOLID”-franchise voor Xbox 360 van Hideo Kojima. In “METAL GEAR SOLID: RISING” maken we kennis met Raiden, een van de populairste personages uit de “METAL GEAR SOLID”-wereld, voor een nieuw bliksemsnel en stevig avontuur op Xbox 360.

Labels: ,