Stripbeurs Breda

GROTE NAMEN OP STRIPBEURS BREDA
Weergaloos programma bekendgemaakt

Op 6 en 7 maart wordt in het Racketcentrum in Breda opnieuw de grootste stripbeurs van Nederland georganiseerd. Voor de editie van dit jaar komen de grootste namen uit de stripwereld naar Breda. Stripmakers die hun komst hebben bevestigd zijn o.a.: Mike Mignola (Hellboy), Achdé (Lucky Luke), Romano Molenaar en Jorg de Vos (Storm), Henk Kuijpers (Franka), Mark Schultz (Dinosaurs and Cadillacs), Martin Lodewijk (Agent 327), Adi Granov (Iron Man), Paul Geerts (Suske en Wiske), Paul Renaud (Red Sonja), Mark Retera (Dirkjan), Barry Kitson (Batman), Carry Brugman (De Partners), Minck Oosterveer (Ronson Inc.) en Eric Heuvel (January Jones). Al deze auteurs zijn twee dagen aanwezig en zullen daar hun nieuwste uitgaves signeren.

ATTRACTIES
Naast de vele signeersessies en presentaties zijn er ook speciale attracties voor jong en oud. Zo tekenen stripmakers karikaturen bij 'Is dat mijn smoel', kunnen kinderen de fraaiste ruimteschepen knutselen bij 'Wie maakt het mooiste Star Wars voertuig?' zijn er twee indrukwekkende stripveilingen en worden de Nederlandse kampioenschappen 'Stripschaken' gehouden.

HAPPY HOUR
Het leukste programmaonderdeel is absoluut 'Happy Hour voor kinderen'. Hierbij mogen kinderen ongehinderd voorkruipen bij de lange rij wachtenden, om zo een tekening van hun favoriete stripmaker te bemachtigen. Voor kinderen komt trouwens ook het Suske en Wiske springkasteel naar Breda en is er op beide dagen een professionele schminkploeg o.l.v. Saskia de Wit aanwezig.

NIEUWE UITGAVES
Tijdens de beurs worden er ook veel nieuwe uitgaves gepresenteerd zoals deel 25 van Storm, een speciale comic van Hellboy, nieuwe delen uit de series De Partners en Ronson Inc, deel 3 uit de serie Red Sonja en het fotoboek Draw and Shoot - waarvoor meer dan 70 stripmakers uit Nederland zijn geportretteerd.

INTERNATIONALE BEKENDHEID
Stripbeurs Breda is inmiddels een begrip binnen de Internationale stripgemeenschap. Vandaar dat er veel gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland hun weg naar Breda zullen vinden. Meer dan 200 auteurs en 150 standhouders, waaronder Eppo Stripblad, Uitgeverij Standaard, Silvester, Glenat en Casterman, staan weer garant voor een weergaloos evenement.

FEESTELIJKE OPENING
De opening van de stripbeurs wordt op zaterdag 6 maart om 10.00 uur gedaan door wethouder Willemse van Breda. Daarna gaan de deuren open en kan men beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur genieten van alle striphelden en hun makers.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

Age of Zombies for PSP/PS3

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival