vrijdag, januari 15, 2010

ANIMA deelt voor meer dan 25.000EUR prijzengeld uit!


ANIMA 2010

van 12 tot 20 februari in Flagey (Brussel)

ANIMA deelt voor meer dan 25.000EUR prijzengeld uit!

De internationale competitie voor langspeelfilms, kortfilms en voor reclamefilms & videoclips en de Belgische kortfilmcompetitie zijn samen goed voor meer dan 200 kortffilms en 10 langspeelfilms. De kortfilms zullen aan het deskundige oordeel onderworpen worden van 2 Jury's. De prijzenpot is goed gespekt en bevat voor meer dan 25.000 EUR aan geldprijzen en prijzen in natura. De langspeelfilms worden door het publiek beoordeeld: zowel de kinderen als de volwassenen kunnen een stem uitbrengen voor hun favoriete film.
De bekroonde Europese kortfilms worden bovendien voorgedragen voor de Cartoon d'or, de prestigieuze Europese prijs ter waarde van 15.000 EUR, die eenmaal per jaar wordt uitgereikt voor de beste Europese kortfilm.
Voor het eerst zal een jongerenjury een prijs toekennen aan de beste Belgische studentenkortfilm (samenwerking met Coup2Pouce en Télébruxelles).

De jury voor de internationale competitie is samengesteld uit

* Shelley Page (UK), is artistiek directeur van het departement ontwikkeling en internationale research bij Dreamworks. De recentste films waarbij zij betrokken was zijn How To Train Your Dragon en Shrek Forever After.
* Guy Delisle (Canada), auteur van stripverhalen en hoofdanimator. Aan de basis van zijn - veelal autobiografische - stripalbums liggen ervaringen opgedaan tijdens zijn langdurig verblijf in Azië (Schenzen, Pyongyang en recent nog Chroniques Birmanes).

* Lotta Geffenblad (Zweden), is sinds 1985 actief als animatiefilmer (Bland Tistlar, Creepschool). Zij geniet ook faam om haar illustraties en ze schrijft zelf ook verhalen voor kinderen.


De jury voor de nationale competitie bestaat uit

* Judith Vanistendael (België) is illustrator en auteur van stripverhalen. Haar recentste werk is het album De Maagd en de Neger 2 dat genomineerd is voor de prestigieuze Grand Prix van het internationale stripfestival in het Franse Angoulême. Zij verzorgt ook geregeld illustraties voor de uitgeverijen Atlas en Lannoo.

* Jacques-Rémy Girerd (Frankrijk), was in 1984 oprichter van Studio Folimage en maker van La Prophétie des Grenouilles en van Mia et le Migou. Op dit ogenblik is hij bezig met het schrijven en de voorbereidingen van de productie van twee nieuwe langspelers (voorzien 2011 en 2014).

* Nicolas Crousse (België) is journalist en filmcriticus. Ook literatuur behoort tot zijn werkdomein, en hij publiceerde al tal van essais en romans.

ANIMA 2010 / FUTURANIMA 2010
*****************************
BRUSSEL - BRUXELLES - BRUSSELS
12 - 20 feb. 2010

Flageygebouw, Flageyplein 1000 Brussels Belgium
http://www.folioscope.be/

Labels: