dinsdag, oktober 27, 2009

Razor Reel Fantastic Film FestivalVan 2 t.e.m. 8 november 2009 vindt in Brugge voor de tweede maal het Razor Reel Fantastic Film Festival plaats. Het filmfestival - voor alle liefhebbers van thrillers, fantasy, absurde humor, manga, gore en horror - kondigt vandaag met trots hun programmatie aan. Met haar 2 wereldpremières, 3 Europese premières en 19 Belgische premières en een tiental gasten, waaronder Tom Felton uit Harry Potter, regisseur Tom Reeve van de film Holy Water en regisseur Paco Plaza van [REC]2, is Razor Reel Fantastic Film Festival uitgegroeid tot een heus festival. Razor Reel Fantastic Film Festival is echter niet enkel bestemd voor de liefhebbers van het genre, maar wil het fantasy en thriller genre openstellen voor een breed publiek.

Het festival opent op maandag 2 november met de film The Children, een film van Tom Shankland, die eerder ook Waz met Stellan Skargsgard maakte.
Andere aanraders zijn:
Karma : Crime, Passion and Reincarnation, een sfeervolle Indische thriller die u meermaals op het puntje van je stoel laat zitten! Een superieure thriller die voor de verandering eens uit het Aziatische India komt, waar je
eerder een Bollywood film zou verwachten al staat het daar mijlenver vanaf.

Stuck van Stuart Gordon is een echte festivalfavoriet. Wees zeker, Stuck zal u lang bijblijven. En hoe! Een man wordt aangereden en komt in de voorruit vast te zitten terwijl de chauffeur doodleuk naar huis rijdt. Stuck is een huiveringwekkende film vol zwarte humor.
Op donderdag 5 november kunnen we iedereen die van een stevig brok horrorsfeer houdt, aanraden om de Koreaanse film The Loner mee te pikken in de Ciné Liberty. Een typische Aziatische spokenfilm zoals The Ring of The Grudge, maar met een thema dat enkele compleet nieuwe elementen toevoegt aan een reeds beproeft genre.

Op Vrijdag 6 november kan de liefhebber van absurde humor genieten van Holy Water en I sell the Death. In Ciné Liberty kan je op vrijdag lekker griezelen met Salvage, een monsterfilm van Engelse makelij, gevolgd door de veel belovend Italiaanse Horror prent Shadow.

Zaterdag 7 november kunnen manga- liefhebbers vanaf 15.00 uur aanschuiven aan de Biekorf om te genieten van de MANGA MANIA namiddag met Van Hellsing Ultimate Episode en Raxhephon. Daarna volgen nog enkele toppers als Splintered, The House of the Devil en Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Voor The House of the Devil komt regisseur Ti West langs om alles haarfijn uit de doeken te doen. Ben je meer het romantische type die graag een fantasy film meepikt, vergeet dan zeker niet Absurdistan aan te stippen in ciné Liberty.

Nog met stip en in aanwezigheid van hoog geplaatst volk stellen we U graag in avant premiere [REC]2 voor. Regisseur Paco Plaza komt langs om zijn film voor te stellen. Een niet te missen ervaring want deze film was reeds geselecteerd voor het filmfestival van Venetië. Dit bloedstollend vervolg op [REC] (met een Amerikaanse remake Quarantine) is één van de vele hoogtepunten op de 2009 editie van het festival.

Zondag 8 november staan nog een resem kortfilms van hoge kwaliteit geprogrammeerd. Het zou een
zonde zijn om er niet bij te zijn op deze ‘Kortfilm Zondedag’. Op beide locaties, CC. De Biekorf en Ciné
Liberty, zullen er gasten aanwezig zijn die graag de film inleiden. Achteraf is altijd plaats voor een
vraaggesprek en vlotte babbel met een van de aanwezige regisseurs.
Praktische info:
van 2 t.e.m. 8 november 2009
CC De Biekorf, Kinepolis Brugge, Ciné Liberty
ticketprijs : 6 euro
http://www.razorreel.be/
Source: Razor Reel press release

Labels: