maandag, oktober 12, 2009

Premiere Reiki the movie tijdens Razorreel Fantastic Film Festival


DREAM JOURNEY STUDIOS PRESENTEERT: EERSTE BELGISCHE ACTION-FANTASY FILM REIKI THE MOVIE

Op woensdag 4 november a.s. gaat, tijdens het "Razorreel Fantastic Film Festival Brugge", om 20.00 uur de eerste Action-Fantasy feature film van Belgische bodem: Reiki The Movie in première.

Plaats: Cinema Zwart Huis (ook bekend als Cinema Liberty) Kuipersstraat 23, 8000 Brugge


Na op 19 mei j.l. op het Filmfestival van Cannes gedraaid te hebben, gaat ?Reiki The Movie? nu in België in première. De Engelstalige film, geschreven en geregisseerd door de jonge (27), van oorsprong Portugese Pedro Chaves, werd gefilmd met een budget van slechts 6000 euro, in een recordtijd van 10 dagen. Op de première zullen naast de, zeer internationale, cast en crew (onder andere Martin Swabey en Davide d'Urbano), diverse BV's aanwezig zijn, waaronder Eric van Looy (regisseur Loft), Brahim (Idool), Antony Arandia (acteur Sara) en Mel Hartman (auteur De Fantasiejagers reeks)


De film was al vertegenwoordigd op diverse grote festivals zoals de Elf Fantasy Fair 2009 en The Facts 2008. Ook heeft Reiki The Movie kunnen rekenen op veel steun van zowel binnen als buiten de filmwereld. Zo heeft de Facebook pagina van de film binnen enkele weken meer dan 1000 fans vergaard en hebben onder andere de acteurs Norman Reedus (The Boondock Saints) en Andrew Lin (Infernal Affairs 2) hun bewondering voor dit project uitgesproken.

Van de film, die volgend jaar meedingt naar een prijs op het Internationale Filmfestival van Porto Alegre in Brazilie, zal begin 2010 ook een stripboek verschijnen, van de hand van Reni Wong.


Verhaal:

In het begin van de 15e eeuw werd tijdens de inquisitie, onder leiding van Tomás de Torguemada, "The Order" opgericht met als doel heksen en hun reïncarnaties uit te roeien. De leden van "The Order" waren monniken, getraind om zonder medelijden te moorden. Het zwaard Reiki was hun geduchtste wapen. Gedood door dit zwaard, was het voor een heks onmogelijk te reïncarneren. In de 17e eeuw verdween het zwaard echter. Nu, 400 jaar later, neemt de harde oorlog tussen heksen en "The Order" voor beide partijen een persoonlijke wending, wanneer het zwaard Reiki wordt teruggevonden.

Labels: