Sunshine van Danny Boyle opent het 25ste BIFFF


De zon is aan haar laatste adem toe. De mensheid is in gevaar en een team van astronauten wordt de ruimte in gezonden om het probleem op te lossen. Maar de missie faalt door onbekende redenen en zeven jaar later wordt er opnieuw een team richting zon gelanceerd als laatste hoop. De reis duurt lang en wanneer al het radiocontact met de aarde is verbroken, dreigt de missie uit elkaar te vallen. Al snel zal de bemanning niet enkel voor hun overleving vechten, maar ook voor hun gezond verstand.


De synopsis zou van een perfect doordeweekse Hollywood scifi titel kunnen zijn, maar we hebben geluk. Niemand minder dan regisseur Danny Boyle ontfermde zich over het project en iedereen weet dat er dan weer allerhande genrevernieuwende scenes & invalshoeken van het witte doek zullen spatten. Trainspotting, Shallow Grave, 28 Days Later, ... we kunnen amper wachten om Boyle zijn visie op scifi te ontdekken.

De cast wordt geleid door Cillian Murphy (28 Days Later, The Wind That Shakes The Barley), Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon), en Rose Byrne, een jonge actrice die vooral gekend is voor haar rol als Briseis in Troy. Naast hen vinden we Cliff Curtis die in 2002 nog te zien was in Whale Rider en Chris Evans die eind dit jaar zijn rol als the Human Torch zal hervatten in het vervolg op Fantastic Four. Vervolgens spelen ook Troy Garity (After the Sunset), , Hiroyuki Sanada (The Last Samurai) en Benedict Wong (Dirty Pretty Things) mee.

Op 5 april 2007 zal de Europese première van Sunshine plaatsvinden als openingsfilm op het Brussels International Festival of Fantasy Films om 20u in de zaal van Tour&Taxis.


SUNSHINE (2007)
Regisseur: Danny Boyle
Geschreven door: Alex Garland
Productie: DNA Films
Distributie: Fox Searchlight Pictures
Cast: Rose Byrne, Cillian Murphy, Chris Evans, Cliff Curtis, Michelle Yeoh, Benedict Wong, Hiroyuki Sanada, Mark Strong

Reacties

Anoniem zei…
[b]Sunshine[/b]:

Negatieve punten: déjà vu-gevoel, af & toe verschrikkelijk verwarrend gefilmd, geen blote... oeps.

Positieve punten: veel indrukwekkend mooie beelden, voldoende afwisseling tussen dialoog en actie, persoonlijk was ik heel positief verrast door de personages (niet zozeer hun diepgang want het zijn allen pure archetypes, maar wel door de basisemoties / heroïek / tragiek die ze op het juiste moment uitstraalden... ik ben altijd al een sucker voor heldhaftige zelfopoffering & een eenzame dood geweest.)

Maar hij volgt wel perfect de lijn van grote voorbeelden Solaris & 2001 wanneer je bij de hamvraag komt: waarom?

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes