25e Brusselse Festival van de Fantastische Film wordt grootser dan ooit


Het meest bijzondere filmfestival van België is verhuisd. Waar tem vorig jaar iedere zichzelf respecterende fan fan scifi - fantasy - horrorfilms en anime in de maand maart een tripje maakte naar de uitert gezellige Passage 44 in Brussel voor een bezoekje aan het Brusselse Festival van de Fantstische Film zal deze voor de jubileumeditie tot 5 april moeten wachten en bovendien moeten afzakken naar het imposante terrein van Tour & Taxis (Thurn & Taxis).Het festival zal alhier 6 aaneengesloten magazijnen/hallen inpalmen van in totaal meer dan 9000m². De grootste hal, van bijna 3500m², zal plaats bieden aan 1200 filmliefhebbers. Wat meteen zorgt voor een Belgisch record qua aantal zitjes. Het scherm zelf -op zich al 16m breed- wordt aangevallen door 2 projectoren van 4000 en 1 van 10000lumen, waardoor nagenoeg alle denkbare filmformaten zelfs in deze enorme zaal perfect tot hun recht zullen komen. Onder het scherm komt een podium van 24x4m voor het Défilé Insolite , de shows en de bodypaintwedstrijd.
Omdat er toch voldoende ruimte is, kunnen er een viertal bars (oa Le bar des Trolls), 3 expo's (oa Brux'Hell) en een resto geïnstalleerd worden die uiteraard volledig gratis te betreden zijn. Inderdaad, enkel om de filmzaal te betreden moet je betalen.
De vorige jaren waren er telkens gemiddeld 60 000 bezoekers... nu kunnen het er veel meer worden.
Behalve de ambitieuze vergoting zijn er nog enkele aanpassingen die we graag zien komen. Zo zal het Vampierenbal in een aansluitende hal plaatsvinden, zo is er voldond parkeergelegenheid en volop openbaar vervoer en wordt er gewerkt aan een shuttledienst tussen noordstation en festivalterrein. Op verschillende avonden zijn er DJ-sets en concerten in de verschillende bars gepland.Op 8 en 9 april is er een grote SF-fantasy-manga market met gratis toegang voor iedereen. Op paasmaandag de 9e komt hierbij nog eens de Japanimation day waarbij iedereen wordt uitgenodigt om in cosplay langs te komen. Omkleedruimte is voorzien. Dezelfde dag zal het filmscherm gevuld worden door sleutelepisodes van verscheidene animeseries en mogen we ons aan een cosplay defilé en/of wedstrijd verwachten.15 april staat in het teken van Star Wars met een heuse 30th Anniversary-conventie ism het beruchte 501st Garrison. Ook hier verwachten we ons aan een invasie van Stormtroopers.En voor wie van goede Ierse Whisky houdt: Jameson is dit jaar dranksponsor... en normaal met een aparte (free) bar in de pressroom... dus jullie weten waar je ons kan vinden.


Van 5 tem 17 april 2007

Locatie: Tour & Taxis (Thurn & Taxis) hallen 2-3-4-2bis-3bis-4bis, havenlaan 86, Brussel


Alle dagen filmvoorstellingen om 18-20-22-00u (soms eveneens vroeger) gevolgd door publieksinterviews met aanwezige regisseurs, acteurs,... in de foyer (gratis toegang).


Enkele speciale evenementen:

5/4 20u Ouverture / Openingsceremonie

6/4 De nacht van de film 1 (met ontbijt om 06u)

7/4 Internationale bodypaintwedstrijd

8/4 Start grimewedstrijd

9/4 Japanimation Day

13/4 Bal des Vampires

15/4 Star Wars 30th Anniversay convention

16/4 18u Défilé insolite / Ongewone modeshow

17/4 Cloture / Afsluitingsceremonie

Reacties

Anoniem zei…
Moi j'ai peur dans ce quartier!

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival