Zombies!!! (Second Edition)


Vijf jaar na het verschijnen van de originele Zombies!!! is er eindelijk een update van de basisbox. De vele input van fans en winkeliers van over heel de wereld is er op subtiele wijze in verwerkt. En bovendien is het nu beter afgestemd op de uitbreidingen die in de afgelopen jaren zijn verschenen. Uiteraard zijn de basisregels nog dezelfde, dat is tenslotte wat de charme van dit kleine spel maakt.
Het spel begint op het ogenblik dat de townsquare in het midden van de tafel wordt gelegd. Daarop plaatst elke speler zijn figuurtje. Iedere ronde wordt het speelbord groter omdat elke speler aan het het begin van zijn beurt een nieuw stukje kaart trekt en dit laat aansluiten aan de andere straten, pleinen en gebouwen. Geen enkele stad is ooit hetzelfde, want iedereen wil zijn tegenstanders een hak zetten en de weg voor zichzelf vrijmaken. Er is echter meer: op ieder stukje kaart zijn zombies, lifetokens en kogels verborgen. Hoeveel lees je gewoon af, waar ze precies liggen bepaalt de speler...
De gevechten zijn simpel, maar dodelijk. Rol een D6. Is het 4 of meer? De zombie is dood. Is je rol lager, dan kan je met kogels, of lifetokens proberen om de situatie nog te redden... zit je zonder, dan reïncarneer je terug in de centrale townsquare en begin je helemaal opnieuw.
Om het spel wat te kruiden zijn er de event cards die iedereen op tafel kan gooien om een onverwacht effect uit te lokken. De namen van de kaarten zijn veelzeggend: Your shoe's untied, Adrenaline rush, Alternate Food Source, I Don't Think They're Dead??, Claustrophobia, ... en het gaat maar voort.
En dan, helemaal aan het einde van je beurt, mag jij 1D6 zombies één vakje verplaatsen. Zou je het echt wagen om je tegenstanders hun pad te versperren? Hmm, vast wel.
Wanneer het stukje stadskaart met de helihaven wordt getrokken en ergens aan een stukje stad wordt aangebouwd, begint de echte race. Wie als eerste de helihaven bereikt en de end-of-level-boss-zombie verslaat, die krijgt de kans om dit verdoemde stadje achter zich te laten.
Zombies!!! is een bordspel met verbazend scherpe kantjes. De makers hebben duidelijk een eindeloze liefde voor de ontelbare zombiefilms. Van de grote Romero-films, de satirische Return of the Living Dead-reeks en de big budget Resident Evil's tot de meer obscure Zombieslashers, de Tromaville-producten en de absolute Z-grade movies... alles is er in verwerkt... tot en met de knipoog.
De boxed set bevat:
30 stukken stadskaart
50 event cards
100 plastic zombie-figuurtjes
6 plastic shotgun guys (de helden)
30 life tokens
60 kogel tokens
2 dobbelstenen
NIEUW zijn:
een vrouwelijk zombie-figuurtje
volledig nieuwe artwork voor boek - event cards - stadskaarten
update van de regels die ze beter afstemmen op de uitbreidingen
rode hart tokens
en een diepe doos met ruimte de om de uitbreidingen in op te bergen
Designer: Todd Breitenstein
Additional Development: Kerry Breitenstein, Mark Bordenet, Darin Hiner
Playtesters: Brian Woodward, Ted Treibull, David May, Phil Lacefield Jr, Marcus D'Amelio, Johnny Queen, Kathleen Thill, Kerry Breitenstein, Mark Bordenet, Dan Frohlich, and Tood Breitenstein
Uitgebracht door Twilight Creations

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

Age of Zombies for PSP/PS3

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival