Project X


Het gebeurt slechts zelden dat een Belgische spelletjesbedenker een game met internationaal allure op de markt gooit. Maar als het gebeurt dan is de kans groot dat die spelletjesuitvinder de naam Arne Lauwers draagt. Deze Gentenaar is een heus fenomeen. De 4 kaartspellen die hij sinds 2002 uitbracht zijn wereldwijd reeds 1.6 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Aangezien Arne, net zoals zijn spellen, stout, creatief en chaotisch is, werd het tijd om het eens over een volledig andere boeg te gooien. Hij droomde ervan om een volledig nieuw spelconcept te ontwikkelen in een wereld waar alles reeds is uitgevonden. Bovendien moest het spel voldoen aan zijn filosofie: keep it simple & stupid!
Het bordspel Project X is het resultaat.

Verwacht je aan een Open & Play Game, waarbij je niet eerst uren door de handleiding moet bladeren. Vorm een vierkant met de 9 tegels in de doos, lees de opdrachten en begin! Al snel zal je merken dat het spelbord nogal onderhevig is aan veranderingen en dat de 100 opdrachten gezegend zijn met de typische pestfactor van Arne.
Eenvoudig om te leren, moeilijk om te winnen...
Gelukkig volstaan 6 voltooide opdrachten om het spel te winnen... zelfs een kind van 6 kan het in een klein uurtje uitspelen.
Simpel om te begrijpen en tegelijk misleidend, spannend, didaktisch, zonder beperkingen qua leeftijd of spelersaantal, onvoorspelbaar en meertaligheid zijn de grote troeven die ook van dit Arne-spel een wereldsucces zullen maken.
En voor wie toch nog zou twijfelen: het artwork is van de hippe doodlingtekenaar Eugene, die bekend is uit MTV's Nickelodeon, AbsolutVodka en Lego.

Voor 2 of meer spelers
Voor 6 jaar en ouder
Te koop vanaf 31/3/2006
Meer info: Project X

Het spel kan ook gratis uitgetest worden in het gezelschap van Arne & Eugene op de spellenbeurs Games & Toys.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Elftopia 2021

Event - Uchronicité 2023

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden