woensdag, april 24, 2013

StarCraft II Championship tijdens Anime 2013 in Den Haag

Alsof twee gigantische vechtrobots zich combineren: Anime 2013 en de Dutch StarCraft League gaan samen iets nog veel geweldigers vormen! De finales van de Dutch StarCraft League worden op zaterdag 1 juni gehouden in het World Forum, tegelijk met en in samenwerking met Anime 2013; het festival voor liefhebbers van Japanse animaties, films, games, strips.

Sinds in 2010 het Real Time Strategy spel StarCraft II gelanceerd werd is het spel snel gegroeid in populariteit. De wedstrijden lenen zich er goed voor om uitgezonden te worden en zodoende wordt het spel niet alleen veel gespeeld, maar ook veel bekeken! De Dutch StarCraft League is het eerste grootschalige open toernooi in Nederland dat aan dit enthousiasme een uitlaatklep biedt. Iedereen mocht meespelen en vanaf januari tot begin maart zijn de beste 64 spelers geselecteerd in 12 kwalificatierondes. Deze groep wordt nu online gedecimeerd tot er slechts 8 overblijven voor de finale. Behalve de beste 8 individuele spelers zullen ook de beste teams naar het World Forum komen.

Anime 2013 is het 15e jaarlijkse festival van de Stichting J-POP en richt zich op fans van Japanse populaire cultuur zoals films, animatie, strips maar natuurlijk bovenal games! Hun game room is op dit moment het grootste jaarlijkse games evenement in Nederland en is slechts één van de onderdelen van dit driedaagse multimedia festival. Anime 2013 start vrijdag 31 mei en gaat non-stop, 52 uur zonder pauze, door tot het einde van de middag op zondag 2 juni. In 2013 worden meer dan 4.000 betalende bezoekers verwacht. Het festival is zeer kleurrijk aangezien de meerderheid van de bezoekers zich verkleed als hun favoriete game of film karakter.

Aangezien de beide evenementen goed bij elkaar passen en omdat er een grote overlap qua doelgroep bestaat, hebben de stichting e-sports en stichting J-POP besloten samen te werken. De StarCraft II finales van de Dutch StarCraft League worden op de zaterdag van het festival gehouden in een gratis toegankelijk gedeelte van het World Forum. De rest van het World Forum is op dat moment alleen toegankelijk is voor de betalende, verklede en slapeloze bezoekers van Anime 2013.

Kijk voor meer informatie op www.animecon.nl en www.dutchstarcraftleague.nl.