zaterdag, maart 03, 2012

10 jaar Halo in België


Xbox is 10 jaar en wie jarig is trakteert!

Woensdag 14 maart vieren Xbox en Master Chief hun tiende verjaardag in ons land. In die tijd hebben Halo en Master Chief een enthousiaste fanclub opgebouwd. Dat merk je aan de statistieken.

Met behulp van een paar bataljons Marines en een gepimpte Warthog dook, de Master Chief boekhouder van Xbox België onder in de Halo archieven en bezorgde ons half smeulend volgende informatie:

·         Description: Description: http://msbeluxassets.be/Xbox%20360/Xbox%20360%20console/Halo%20Anniversary%20Bundle/Halo_AnnivBndl_OSL_250_NL_ANL.jpgIn 10 jaar tijd gingen er wereldwijd 40 miljoen Halo games de deur uit
·         Er werd meer dan 3,3 miljard uur Halo gespeeld op Xbox LIVE.
·         Halo bestaat ook in boek- en stripvorm. Meer dan 7,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Zes van de negen romans zijn bestsellers op de prestigieuze boekenlijst van de New York Times. En dan heb je ook nog een Halo anime-serie en sinds 2007 ook een heuse encyclopedie.
·         “Halo” games hebben meer dan 100 “Game of the Year” awards van media gewonnen, en werd zelfs een paar keer ‘game van het decennium’ genoemd.
·         Volgens Guinness World Records is “Halo” het nummer 1 game aller tijden. Dat bleek in 2010 na een online poll.

Om deze 10de verjaardag te vieren, ligt vanaf vrijdag 9 maart een Exclusieve Xbox 360 Anniversay Bundle in de winkelrekken voor een superprijs van €249,99 (consumentenadviesprijs). Bovendien is deze speciale Bundle enkel te verkrijgen in de Benelux.

De bundel bestaat uit een Xbox 360 250GB, twee draadloze controllers en Halo Anniversary. Daarnaast zitten in de bundel tokens voor Halo Reach, Fable III en Gears of War 2. Daarmee kunnen de drie games gedownload worden. Verder is in de bundel een abonnement van drie maanden op Xbox LIVE Gold inbegrepen.*****