woensdag, juli 29, 2009

Gasten voor Stripbeurs Breda

Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn, heeft de organisatie van Stripbeurs Breda alvast een paar namen bekend gemaakt van stripmakers die tijdens de stripbeurs in maart 2010 aanwezig zullen zijn.
- Allereerst is dat de nieuwe tekenaar van Lucky Luke, Achdé, die ook de festivalposter heeft getekend. Op scenario van Laurent Gerra voltooide Achdé onlangs een derde verhaal van Lucky Luke, De man van Washington. Gerra en Achdé hebben inmiddels bewezen waardige opvolgers te zijn van Goscinny en Morris, die van Lucky Luke de beroemdste stripcowboy ter wereld hebben gemaakt.
- Een absolute striplegende die heeft toegezegd naar Breda te komen is Mike Mignola, de tekenaar van Hellboy. Met zijn creatie Hellboy en zijn minimalistische tekenstijl heeft hij aan de Amerikaanse comic-scene een geheel nieuwe richting gegeven. Mignola heeft maar liefst 12 Eisner Awards op zijn naam staan en is naast striptekenaar en schrijver ook betrokken bij diverse filmprojecten zoals de film The Hobbit van Guillermo del Toro.
De Stripbeurs Breda (= de vroegere Stripboekenbeurs Rijswijk) wordt volgend jaar voor de tweede maal georganiseerd op 6 & 7 maart in het Racketcentrum in Breda.

Labels: