Tsunacon (25/01 NL)



In een land met een overschot aan ongeorganiseerde-laat-ons-in-cosplay-door-de-straten-zwerven-tot-in-een-random-park-en-een-fastfoodkeet-meetings is eindelijk nog eens een echte nieuwe conventie die haar kans waagt. Het nieuwe bloed heet Tsunacon en de hoop bestaat dat zij zich eerder zullen inspireren op de openheid van de verschillende Nederlandse fantasyevents of van cosplayconventies uit de hen omringende landen dan op de vastberaden kleinschaligheid die zo eigen lijkt aan 's Ne'erlands cosplayconventies.
Ze hebben alvast geopteerd voor een centrale ligging (nabij Rotterdam) die ook voor niet-Nederlanders bereikbaar is, voor een locatie die 3x meer bezoekers aankan dan waar de organisatie voor een eerste editie op hoopt en voor een systeem waarbij ook aan de kassa inkomkaarten gekocht kunnen worden.
Qua activiteiten is er gekozen voor een zo breed mogelijk aanbod. Animevertoningen, verkoopsstanden (inclusief bring & buy), doujinshicircles, een mangabibliotheek, workshops, videogames (zowel free play als competities) met als topper DDR, kaart- en bordspellen, karaoke, plus een AMV- en cosplaywedstrijd zouden iedereen zonder al te uitzichtsloze wachtrijen moeten bezighouden.
Adres: Zalencentrum / Theater De Lockhorst Sportlaan 13364 AT Sliedrecht
Datum: zaterdag 25 januai 2009, van 10u tot 18u

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes

Event - Uchronicité 2023