Stripbeurs Breda


In het weekend van 28 februari en zondag 1 maart 2009 wordt de jaarlijkse Stripbeurs georganiseerd, ditmaal voor de eerste keer in het Racketcentrum in Breda.


De beurs is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste beurzen van de Benelux op het gebied van strips en telt ruim 800 meter stands vol strips, comics en stripcuriosa!


Meer informatie over de Stripboekenbeurs vindt u op onze vernieuwde website http://www.stripbeursbreda.nl/. Ook voor deze editie zullen weer veel tekenaars uit binnen- en buitenland acte de présence geven. Kijk voor een actueel overzicht op de website. Gast van het festival is Henk Kuijpers, de tekenaar van Franka, die dit jaar het affiche voor de stripbeurs heeft getekend. Het programma barst van de van spectaculaire activiteiten zoals het NK Striptekenen,de presentatie van het nieuwe Storm album, de uitreiking van de Strippublieksprijsen veel interactieve meet and greets.
Op zondag 1 maart vindt de finale van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd plaats. Striptekenaar Gerard Leever (Oktoknopie, Suus enzo) zal samen met een deskundige jury gaan uitmaken wie de beste jonge striptekenaar van Nederland wordt in zijn of haar leeftijdscategorie. Inmiddels is landelijk veel promotie gemaakt in bibliotheken, scholen, diversebladen, Jetix, Tina. U kunt meer info vinden op www.nkstriptekenen.nl.
Vanaf 1 januari 2009 kan iedereen via de website zijn/haar stem uitbrengen voor de strippublieksprijs. De jury, bestaande uit oud winnaars van de Strippublieksprijs, nomineert hiervoor 3 personen en/of organisaties die in het afgelopen jaar verantwoordelijk waren voor het meest opvallende stripnieuws of de meest opvallende prestatie op stripgebied. De uitslag wordt bekend gemaakt opzaterdag 28 februari waarna de winnaar ook meteen het fraaie beeldje in ontvangst mag nemen. Meer info over de diverse programmaonderdelen en de nominaties voor de Strippublieksprijs leest u op de website
Het wordt weer een onvergetelijk weekend, zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009 in Breda.
Stripbeurs Breda
zaterdag 28 februari en zondag 1 maart 2009
Racketcentrum Breda
Terheydenseweg 5004802 HW Breda
Van 10.00 tot 17.00 uur
Meer informatie: www.stripbeursbreda.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Winter in Pairi Daiza

Collab - Dryad fantasy boudoir

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Infinite Crisis: scorch your enemies with flames of Rao, as Arcane Supergirl!

Hideo Kojima and Yoji Shinkawa signing session in London

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden