Oudste spoor van menselijk offer in Afrika ontdekt in Soedan

Franse archeologen zijn in het noorden van Soedan op een tombe gestoten, die ze beschouwen als "het oudste spoor van een menselijk offer" dat ooit op het Afrikaanse continent werd gevonden.
De tombe is 5.500 jaar oud en werd ontdekt door de Franse archeoloog Jacques Reinold, gespecialiseerd in het neolithisch tijdperk, en zijn Oostenrijkse echtgenote Ulla. Het graf bevindt zich in Al-Kadada, zo'n 300 kilometer ten noorden van Khartoem. In de graftombe lagen de resten van een oude man, omringd met de overblijfselen van drie geofferde personen en twee honden. Ook werden er verschillende keramische voorwerpen rond het stoffelijke overschot gevonden.
"Het gaat om het oudste bewijs van een menselijk offer dat ooit in Soedan, Egypte en Afrika is ontdekt", aldus Reinol die zijn vondst deze week aan de pers voorstelde. "Ik heb geen weet van andere vondsten van een dergelijke groot belang in Afrika (...) We hebben geen enkel ander bewijs dat zo duidelijk is", vervolgde de archeoloog, die de ontdekking omschreef als de meest belangrijke vondst met betrekking tot het neolithisch tijdperk sinds de jaren 1990. De voorwerpen die op de site werden gevonden zullen aan het nationaal museum van Soedan in Kartoem worden gegeven.
Bron: GVA

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Body-Art Festival