Hell Dorado


Op 30 oktober mag je in de rij gaan staan voor een nieuwe miniature skirmishgame van Asmodée Editions, de mensen achter ondermeer het Retour des Dieux-universum.
Ok, tegenwoordig lijkt het alles skirmish wat de klok slaat, maar het nieuwe Hell Dorado heeft enkele troeven achter de hand om een zekere groep spelers te verleiden. Zo speelt het zich af in de woelige 17e eeuw tijdens dewelke godsdienstoorlogen Europa verscheurden en gedwongen kerstening wereldwijd gepaard ging met grootschalige slavenhandel en de terreur van de inquisitie. Tijdens de 30-jarige oorlog tussen katholieken en protestanten ontdekken de mensen geheimzinnige doorgangen. In de spirit van de grote ontdekkingsreizen die op dat ogenblik nog volop gaande waren, eisen de ontdekkers stukken van dit nieuwe land voor koning en vaderland... onwetend dat hun nieuwe territoria zich in de Hel bevinden!
Momenteel worden de volgende facties verwacht:
Les Occidentaux: De Europeanen die hun godsdienstoorlogen naar nieuwe gebieden brengen. Inquisiteurs, missionarissen, musketiers, ... allen schattenjagers, vastbesloten om volgeladen met goud of vrome zeltjes naar huis terug te keren.
Les Sarrasins: Reeds sinds de tijd van de Middeleeuwse kruistochten wachten de Saracenen in de schaduwen van de hellepoorten. Nu de Europeanen ook in de Hel hun "geloof" proberen uit te dragen, schieten de Saracenen in actie. Ze zoeken of bewaken iets. Wat? Dat weten enkel zij en ze zijn bereidt om er tot het bittere einde voor te strijden.
Les Démons: De heersers van de Hel voelden zich niet dadelijk bedreigd door de menselijke indringers. Eerst zagen ze hen ongetwijfeld als nieuwe speeltjes, nu verzetten ze zich als duvels in een wijwatervatje tegen de invasie.
Les Égarés: Demonen & Verdoemde Zielen die strijden voor hun onafhankelijkheid. Maar de gevallen engelen zullen er alles aan doen om les Egarés terug onder hun juk te krijgen.
Les Mercenaires: Betaal ze & wantrouw ze...
Alle facties zullen een starterbox krijgen. Hierdoor heb je dan in 1 ruk een ganse compagnie van een tiental heerlijk afgewerkte miniaturen voor een maximale kost van 45€, wat ons zeer redelijk lijkt voor de geboden kwaliteit.

(Art by Rossbach)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

Age of Zombies for PSP/PS3

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival