De graancirkel van Waterloo

Alles wat vreemd, mysterieus en onverklaarbaar is, heeft voor- en tegenstanders. De tekeningen die al vele jaren verschijnen in graanvelden overal ter wereld zijn hier geen uitzondering op.

Is het een natuurfenomeen, aardstraling, een grap, een bewijs van buitenaards bezoek? Er zijn zowaar meer verklaringen dan effectieve graancirkels. Onze fotograaf heeft ter plaatse de oren aandachtig gespitst en opende zijn geest voor theorieën en informatie.

Bovendien zijn er enkele zaken die soms geassocieerd worden met graancirkels ter plaatse gecontroleerd:
* er waren geen sporen van overdadige hitte, roet, verbrande vliegen of geëxplodeerde tarweknoppen,
* er was perfect gsm-bereik,
* de batterijen van flits & camera werkten zonder problemen en de mythe dat camera's er niet in slagen om een deftige foto te maken... wel, kijk maar eens in de fotogalerij!

Volgens sommige aanwezigen was dit de 15e graancirkel in België dit jaar en de 3e in de nabijheid van de Leeuw van Waterloo. De geometrische tekening werd op 17 juli voor het eerst gespot en mocht ondertussen rekenen op behoorlijk veel aandacht van de media & bezoekers.

De meningen waren verdeeld over deze graancirkel, sommige van de aanwezige mediums en Indigo's voelden duidelijke energiestralingen, anderen merkten niets uitzonderlijks. Over de vorige 2 graancirkels kwamen de meningen beter overeen. Eentje werd door iedereen beschouwd als hoax ( grap, door mensenhanden gemaakt) gezien de slechte afwerking en kapotgedrukte tarwe. Toen de andere ter sprake kwam liepen de emoties hoog op. Iedereen had er een overweldigende energie gevoeld. Maar dat kwam volgens één dame mede omdat die cirkel recht bovenop een massagraf van de veldslag in 1815 was verschenen... toeval?

Er zijn al vaak grappenmakers gevat die op allerhande ingenieuze manieren graancirkels vervaardigden, in Waterloo ontmoette onze fotograaf zelfs een scoutsleider die van plan was om met zijn welpen en een berg hi-tech materiaal zelf eens een graancirkel te maken, gewoon als project om te zien "of het resultaat er zou uitzien als deze". Maar de ervaring om middenin zulke tekening te staan is er niet minder bevreemdend door. Nergens was er ook maar 1 spoor van een mensenhand te bekennen.
De geest van de mens heeft nood aan iets om in te geloven en tegelijk probeert hij alles uit te sluiten wat niet empirisch bewezen kan worden. Zo was er een wetenschapper die bezig was een ganse theorie te onderbouwen over maankrachten in combinatie met "bewijsbare" magnetische aardstraling die er voor zou zorgen dat de tarwe "vanzelf" in een bepaalde richting zou gaan liggen... euh?

Dit is zonder enige twijfel de stuff waar SciFi * Fantasy * Horror verhalen hun voedingsgrond in vinden. Aztek-TV.com was in elk geval onder de indruk & wil gerust meer weten!

Dit is zonder enige twijfel de stuff waar SciFi * Fantasy * Horror verhalen hun voedingsgrond in vinden. Aztek-TV. com was in elk geval onder de indruk & wil gerust meer weten!

Luchtfoto's van de 3 graancirkels in Waterloo
Het Belgisch graancirkelarchief
Over het fenomeen

Reacties

Anoniem zei…
Graancirkels waren mogelijk het werk van sekte

(Belga) De sekte Rael zou achter de graancirkels zitten die deze zomer gevonden zijn in een veld niet ver van de site waar de slag van Waterloo werd uitgevochten. Dat blijkt uit een onderzoek van de lokale politie, zo schrijft La Dernière Heure vrijdag.
De sekte wou op 22 september een persconferentie geven in Waterloo, maar die is ondertussen geannuleerd. "We moeten checken of er een andere persconferentie zal plaatsvinden in Kessel-Lo, waar eveneens graancirkels zijn gevonden, niet lang nadat die in Waterloo opdoken", zegt commissaris Jean-Michel Duchenne van de politie van Maz. (svr)

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Event - Belle Epoque wintermarkt Bonheiden

Body-Art Festival