The Witcher


Jarenlang zwierf Geralt van Rivia eenzaam doorheen de Noordelijke Rijken. Langzaam zag hij hoe dorpen opnieuw werden ogebouwd na de oorlogen tegen de Zuidelijke Rijken en tegen de Elfen. Langzaam zag hij de vrede terugkeren. Beetje bij beetje verloren de twistzieke koningen hun macht ten voordele van de monnik-krijgers die de Orde van de Roos dienen.
Eindelijk besloot Geralt om terug te keren naar Kaer Morhen, de enige thuis die hij ooit heeft gekend. Hier werd hij van kindsbeen getraind. Hier werden zijn mutante krachten gekanaliseerd. Hier werd hij klaargestoomd voor zijn levenstaak: monsterjager.
Hier wonen ook nu nog zijn medejagers die hij als zijn enige familie beschouwt. Maar nog voor hij zijn wapenbroeders in de armen kan sluiten, bestormen mysterieuze krijgers de massieve poorten van Kaer Morhen. Een nieuw levensgevaarlijk hoofdstuk in het avontuurlijke leven van Geralt van Rivia begint hier en nu!
In een duistere fantasywereld, die werd bedacht door de Poolse romanschrijver Andrzej Sapkowski, is een held opgestaan die de Noordelijke Rijken moet zuiveren van de vele monsters die vanuit de schaduw hun klauwen uitslaan naar de mensen. Afzichtelijke creaturen die men reeds decennia uitgestorven, of uitgeroeid waande voeden zich nu opnieuw met de kadavers van hun slachtoffers. Weerwolven, ghouls, ondoden, ... ze vrezen niets of niemand, behalve de Witchers!
We verwachten enorm veel van dit fantasy RPG.
Niet alleen technisch zou het een maximum uit iedere PC moeten halen met zijn real-time zwaardgevechten en de Ragdoll & Rigid Body Physics, aangedreven door Criterion’s Karma Engine.
Maar ook verhaaltechnisch zou het nieuwe wegen kunnen inslaan. Het is gebaseerd op de bestseller fantasyboeken van Sapkowski waarin geen plaats is voor het gangbare zwart en wit, maar wel voor grijs, zwart, zwarter en het rood van bloed... veel bloed!
Speltechnische vertaalt zich dit in meerdere eindes, verschillende manieren om een queeste te voltooien en een complex kluwen van intrigerende plotwendingen die allen afhankelijk zijn van de speler zijn aanpak.
Meer info over deze ontegensprekelijke fantasy RPG-topper in wording volgt ongetwijfeld na de E3-beurs.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes