zondag, augustus 14, 2011

Elf Fantasy Fair - Vampires & zombies

Tot de tanden toe bewapend. Met extra fijngeslepen tanden. Grijnzend toekijkend hoe de angst in alle porieen van de schildwachten kruipt.
Ze staan aan de poorten van Elfia. En tegen de tijd dat jij Elfia bezoekt, zijn ze al binnen: de vampieren uit de kuststreken van Vampia. Zogenaamd met goede bedoelingen. Maar er is niets goeds aan vampieren. Hun marketing afdeling heeft zeer slim geopereerd en zand in de ogen gestrooid van jullie mensen. Sinds boeken en films als 'Twilight' is er onterecht sympathie ontstaan voor de bloeddorstigste aller rassen.
En ze komen niet alleen. Ze krijgen versterking van de uiterst onsmakelijke zombies. De immer geroemde gastvrijheid is ook meteen de achilleshiel van Elfia. Een vampieren hotel openen is nog tot daar aan toe. Het houdt de bloedzuigers in ieder geval vooral overdag rustig. Maar zombies binnenlaten is erger dan het paard van Troje. Eenmaal binnen in ons geliefde koninkrijk, zullen deze rottende vleeshopen zich letterlijk een weg vreten naar het hart van onze natie. Misschien lijk ik wel een desperate xenofoob maar ik heb het gewoon niet op de onuitputtelijke vraatzuchtigheid van die ondoden.
Daarom een oprechte waarschuwing aan alle menselijke rassen die Elfia in september willen bezoeken: bereid je voor op een onvrijwillige behandeling door vampieren en zombies. Neem in ieder geval wat zilveren kogels, knoflook en christelijke kruizen mee en train je op zelfverdediging. Onderschat een zombie nooit. Ze zijn niet zo hersenloos als ze soms lijken. Tevoorschijn komen vanuit een hinderlaag lijkt hun grootste hobby te zijn. Mocht je dit overkomen, dan is de enige oplossing: hard wegrennen. Vermijd verdere confrontatie.
Ondanks al deze somberheid wens ik je toch een hopelijk compleet bijtvrij bezoek aan Elfia toe.

17 & 18 september 2011
Kasteeltuinen Arcen
(vlakbij Venlo)
Openingstijden
Zaterdag 10:00 - 22:00 uur
Zondag 10:00 - 19:00 uur

Labels: