zondag, juni 28, 2009

Het Waasland stript


In de Wase gemeenten wordt er deze zomer gestript dat het een lieve lust is. Maar wees gerust, veel bloot komt daar niet bij kijken. Je kan je kinderen dus met een gerust geweten meetronen naar het Waasland. Het zijn immers striphelden als Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus, De Rode Ridder en vele anderen die je van april tot september op sleeptouw nemen door de regio.
Workshops, tentoonstellingen, fiets- en wandeltochten, filmvoorstellingen, ruilbeurzen en signeersessies,… Dit alles - en nog veel meer - maken van het Waasland dé place-to-be voor het jonge volkje.Zo kunnen kinderen van 6 tot 12 met Jommeke op zoek naar een geheime code, verborgen in het centrum van Sint-Niklaas. In het spoor van De Roder Ridder beleef je hachelijke avonturen in Sint-Pauwels, terwijl het in Lokeren lachen geblazen is met de gekke kuren van Urbanus.
Alle activiteiten werden gebundeld in de programmabrochure. Uiteraard duiken Suske en Wiske, Nero en hun stripcollega's ook hier veelvuldig op. De striptekeningen in de brochure zijn echter maar voor de helft ingekleurd! Neem je deel aan één van de activiteiten aangeduid met dit icoontje: stripstickeroog, dan ontvang je een sticker met het ontbrekende deel van de afbeelding. Zo maak je – voor jezelf of voor de kinderen – een Waas stickerboek.
De brochure vraag je aan bij Toerisme Waasland, T 03 760 92 62 of toerisme.waasland@oost-vlaanderen.be.


'Het Waasland Stript: de Wase Stripzomer'

Plaats: Waasland

Adres: 9100 Sint-Niklaasvan 1e april tot 30 september

Labels: ,