2e WEEKEND OFFSCREEN FILM FESTIVAL IN HET TEKEN VAN DE ITALIAANSE GENREFILM

TWEEDE WEEKEND OFFSCREEN FILM FESTIVAL IN HET TEKEN VAN DE ITALIAANSE GENREFILM
De tweede editie van het Offscreen Film Festival is alvast goed begonnen. Zowel de vertoningen in Cinema Nova als de Kinoautomat in Bozar trokken volle zalen. Het tweede weekend kondigt zich dan ook veelbelovend aan.
De hoofdmoot wordt ingenomen door Raro Italiano, een programmamodule waarbij we het publiek willen laten proeven van het zeer diverse aanbod uit het gouden tijdperk van de Italiaanse genrefilm: de jaren ’60 en ’70. Het programma spitst zich toe op de zogenaamde “giallo”, een uniek Italiaans genre van gewelddadige thrillers. Voor deze module hebben we enkele ongewone en zelden vertoonde juweeltjes geselecteerd zoals het beklemmende
Perfume Of A Lady In Black (donderdag 12.03), het nog nooit buiten Italië vertoonde Footprints On The Moon (zaterdag 14.03), de middernachtvertoning van het lugubure Autopsy (zaterdag 14.03) en de absolute giallo klassieker What Have They Done To Solange? (zondag 15.03).
Wij nemen ook een zijstapje naar de “poliziottescho” of brutale politiefilm, een genre uit de vroege jaren ’70 gekenmerkt door een realistische aanpak en excessief vertoon van geweld. Zo combineren we op vrijdag 13 maart Fernando Di Leo’s
Milano Calibro 9 met een concert van Calibro 35 een uit Milaan afkomstig kwartet dat zich specialiseert in het uitvoeren van Italiaanse exploitation film soundtracks. Het concert wordt gevolgd door een DJ set in de Nova bar.
Op zondag 15 maart komt de Italiaanse regisseur
Corrado Farina zijn film Baba Yaga uit 1973 aan het publiek voorstellen. Met deze avant-gardistische en surrealistische filmadaptatie van Guido Crepax’s SM strip, Valentina, wist hij perfect de stijl van de “fumetto nero” te vatten. Op maandagavond 16 maart zal de regisseur trouwens nog enkele korte films voorstellen aan het publiek van Stella Solaris (het Restaurant - Bar- Publiek Salon in de Lakensestraat 34, waar ook een kleine expo rond de wondermooie covers van de fumetti neri loopt).
Dezelfde dag komt regisseur
Konstantin Lopushanski zijn film Letters >From A Dead Man voorstellen. Lopushansky, productie assistent op de set van Stalker, zet met zijn eerste film Tarkovsky’s nalatenschap voort. Deze visie van de andere kant van het IJzeren Gordijn op de waanzin en nasleep van een nucleair conflict is een sober en aangrijpend meesterwerk en één van de hoogtepunten in de post-apocalyptische filmmodule.
Tenslotte vertonen we nog twee ongewone en onuitgegeven “first-offscreenings”.
Eagle vs Shark, is een hilarische Kiwi komedie over de merkwaardige liefde tussen twee sociale buitenbeentjes. De film wordt voorafgegaan door Emma De Swaef’s korte animatiefilm Zachte Planten. En met de science fiction film The Clone Returns Home, presenteren we een adembenemend mooie meditatie over geheugen en verleden die thematisch verwant is aan Andrei Tarkovsky’s Solaris.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

Age of Zombies for PSP/PS3

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival