Offscreen Film Fest


OFFSCREEN,
EEN NIEUW BRUSSELS FILMFESTIVAL!

De eerste editie vanhet Offscreen Film Fest vindt plaats van 21 februari tot en met 9 maart 2008 in Cinema Nova en het Filmmuseum.

Offscreen is een showcase voor ongewoon en onafhankelijk talent en vertoont zowel onuitgegeven films en avant-premières, cult klassiekers,bijzondere documentaires als offbeat genres van over de hele wereld.

Aan de hand van thematische programmamodules en originele vertoningformats verbinden wefilmactualiteit en filmverleden. De focus ligt op cinema die de grenzen opzoekt en grensverleggend is. Gedurende drie verlengde weekends wordt Cinema Nova, de bekende alternatieve bioscoop in het centrum van Brussel, omgetoverd tot een exotische vertoningplekvoor de meest ongewone en wonderlijke films. Meer dan dertig langspeelfilms,enkele documentaires en een aantal speciale evenementen staan er garant voor een gevarieerd en uitdagend aanbod.

Van 21 februari tot en met 9 maart wordt het aanbod uitgebreid met een uitgelezen retrospectief programma in hetprestigieuze Filmmuseum. Het programma is nog niet volledig, maar we kunnen alvast enkele modules verklappen. In Cinema Nova zijn er 3-D filmvertoningen uit de oude doos en een special rond klassieke en hedendaagse freak films. In het Filmmuseum vindt een retrospectieve met lezingen rond Tod Browning plaats. Daarnaast ook een hommage aan Jack Hill, peetvader van de grindhouse en blaxploitation cinema, die enkele van zijn films (Spider Baby, Coffy, Foxy Brown) persoonlijk aan het publiek komt voorstellen. Het Gentse collectief vzw Cirq zal Cinema Nova tot een ware sideshow ombouwen met speciale acts en een expositie.

Meer informatie over het programma en gasten wordt in de loop van januari bekendgemaakt. Begin januari zal ook de
Website online zijn.

Cinema Nova
Schildknaapstraat, 65
1000 Brussel

Reacties

Anoniem zei…
Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

L’Imaginaire Erotique au Japon

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival

The life & death of costumes