Spartaans kamp


Dankzij de 300 staan Sparta & haar onoverzettelijke hoplieten weer volop in de belangstelling. Gelukkig voor wie wargames speelt en zich nou net een 15mm Spartaans leger wilde aanschaffen, brengt Baueda een modelkit uit in het modulaire Hoppidus-systeem voor historische fortificaties.


De gigantische Dokana die hier als doorgang wordt gebruikt en de 4 segmenten versterkte palissaden vormen een mooie basis voor een 120 x 40mm groot hoofdkwartier. Het eigenlijke kampement van de Spartaanse troepen bestond hoogstwaarschijnlijk uit niet meer dan de soldaten en hun materiaal, steeds paraat voor de strijd.


De Dokana is een symbolische voorstelling van de broederlijke liefde tussen Castor & Polydeukes, de militaire beschermgoden van Sparta. Een kleinere versie dan deze Dokana werd hoogst waarschijnlijk zelfs in de voorste rangen van de Spartaanse falanx meegedragen. De Dokana stond onder de persoonlijke bescherming van de goden. Het lijkt daarom inderdaad plausibel dat het militaire en religieuze hoofdkwartier door zulk een heilig reliek zou worden beschermd.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Steampunk Legends - trailer

Event - Trolls et Légendes 2024

Warseer - Warhammer 40K Online Campaign

Event - Les fêtes médiévales de Binche (2024)

Collab - Verbeke Foundation cosplay day 2024

Event - Elftopia 2021

Age of Zombies for PSP/PS3

Event - Internationale carnavalsstoet Hasselt

Body-Art Festival