vrijdag, oktober 25, 2013

RazorReel Fantastic Film Festival Bruges

Dag van de Jonge Filmmaker
GRATIS
26/10/2013  10:00


De Biekorf
Kuipersstraat 3
8000 Brugge

Op zaterdag 26 oktober 2013 vindt de tweede editie van de "Dag van de Jonge Filmmaker" plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement waarbij professionele workshops en lezingen georganiseerd worden gericht op (toekomstige) filmstudenten, filmmakers of geinteresseerden in de verschillende facetten van het filmberoep. De "Dag van de Jonge Filmmaker" staat dit jaar in het teken van de thema's: REGIE, SPECIAL EFFECTS EN FILMMUZIEK & GELUID. Tevens wordt er, door SmartBE, een lezing georganiseerd rond AUTEURSRECHTEN en kunnen de allerkleinsten bij ons terecht voor een workshop STOP MOTION. Na een boeiend aanbod van lezingen en workshops, sluiten we de "Dag van de Jonge Filmmaker" af met een vertoning van de beste inzendingen uit de "RAZOR REEL CREATIVE OPEN SCREENINGS", een creatief vertoningsmoment voor "Jonge Filmmakers".

09.45u. > 10.00u. Ontvangst in Cultuurcentrum De Biekorf
10.00u. > 10.15u. Welkomstwoord
10.15u. > 11.45u. Infosessie: "De zakelijke kant van het artistieke werk", door SMartBe
10.15u. > 13.00u. Kijkworkshop: "Film & Geluid", door Gerrit Vosters (max. 15 pers.)
12.00u. > 13.00u. Lezing: "Een regisseur aan het woord: Howard J. Ford", door Howard J. Ford
13.00u. > 14.00u. Vrije of betalende broodjeslunch in de festivalbar (Foyer Cinema Liberty)
14.00u. > 14.15u. Presentatie platform Kortfilm.be/connect, door Kortfilm.be
14.15u. > 16.45u. Middagworkshops, vooraf te kiezen uit:
- "Regie & Regietechnieken", door Piet Sonck
- "Bruitage/ Foley", door Elias Vervecken (max. 15 pers.)
- "Budgett aire Special Eff ects", door Michaël De Prycker (max. 15 pers.)
14.15u. > 17.15u. Kids Workshop: "Stop Moti on", door Roman Klochkov (maximumcapaciteit 10 kinderen, 9- 12 jaar)
16.45u. > 17.15u. Pauze
17.15u. > 18.15u. Razor Reel Creati ve Open Screenings
18.15u. > .: Slot met mogelijkheid tot het ontmoeten van andere "Jonge Filmmakers" en audiovisuele professionelen in de festivalbar (Foyer Cinema Liberty)

Gratis toegankelijk voor elke filmmaker, (toekomstige) filmstudent, filmliefhebber of geïnteresseerde, jong en oud.

Inschrijven:
Om praktische en organisatorische redenen werken wij met inschrijvingen. Bepaalde workshops hebben ook een maximumcapaciteit.

Inschrijven kan tot en met 20 oktober 2013 via het inschrijvingsformulier dat te
downloaden is op www.rrfff.be

Inschrijvingen voor de workshops met maximumcapaciteit worden zo snel mogelijk bevestigd.

Meer info:
www.rrfff.be

Cinco De Mayo: La Batalla
26/10/2013  16:00
Historisch
  Europese première

Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)


MEXICO - WAR/DRAMA - 2013

Acteurs/ Actors:
Christi an Vasquez
Angélica Aragón
Liz Gallardo

Op 5 mei 1892 vond de slag bij Puebla plaats. Op deze dag versloeg het Mexicaanse leger onder leiding van Ignacio Zaragoza het Franse leger onder leiding van Graaf Lorencez. De film beslaat alle gebeurtenissen die leidden tot de bewuste slag. Het begint bij het moment dat Frankrijk samen met Engeland en Spanje de haven van Vera Cruz bezet om achterstallige schulden op te eisen in 1862. Frankrijk met desti jds Napoleon III aan de macht had echter nog een verborgen agenda, het wilde Mexico inpalmen en er zijn eigen keizer installeren. Hierop trekken Engeland en Spanje zich terug. De film is zeer geslaagd in zijn opzet om eens de geschiedenis te vertellen vanuit het Mexicaanse opzet en niet de
gebruikelijke Amerikaanse inval. Laat je vooral ook niet afschrikken door het feit dat het om een historische film gaat, er zit genoeg actie en zelfs een liefdesverhaal in verweven om alles tot een makkelijker te verteren geheel te maken.

Distributeur/ Distribution
Raven Banner entertainment
77 Drayton Ave, M4C 3M1 TORONTO
(ONTARIO) CANADA
www.ravenbanner.caOn Air
26/10/2013  18:00
Thriller
  Belgische première

Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)


GERMANY - THRILLER - 2012

Acteurs/ Actors:
Markus Knüfk en
Jasmin Lord
Charles Rettinghaus

Doc Rock (Markus Knüfk en) heeft een piratenradiozender in het dorpje waar hij resideert. In dat dorpje is er ook een seriemoordenaar die door de media "nachtschlitzer" (nachtjager) (Charles Rettinghaus) genoemd wordt, actief. Hij heeft al enkele moorden op zijn naam staan en de politi e is niet in staat hem te vinden. Ook ontbreken er telkens stukken van het lichaam van het slachtoff er. Over het waarom tast de politie in het duister. Op een avond nadat Doc Rock zijn gebruikelijke radioshow doet waarin hij wel eens durft de "nachtschlitzer" te treiteren, heeft hij plots de seriemoordenaar als beller aan de lijn. De "nachtschlitzer" wil een spelletje spelen, met het leven of dood van zijn nieuwe slachtoffer Tara (Jasmin Lord) op het spel. Hij doet dit door raadsels en vragen te stellen, de lijnen vervagen tussen wie nu goed en wie nu slecht is, als de plot zich ontrafelt.

Deze Duitse thriller heeft zeker invloeden van de Saw-films, maar is niet zo gortig als de voorgenoemde, hier blijft het meestal psychologisch van aard, al heeft hij ook enkele bloederige momenten.

ON AIR won:
- Best Feature Film Award & Best Feature Direction Award at the Sacramento Horror Film festival
- Best Feature Film Award at the Rhode Island International Horror Film Festival
- Best Thriller Award at the Atlanta Horror Film Festival

Distributeur/ Distribution
Polster & Pohl Pictures

The Dead 2: India
26/10/2013  20:00
Horror
gasten : Howard J. Ford & Jonathan Ford

Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)


USA - HORROR- 2013

Acteurs / Actors:
Joseph Millson
Meenu Mishra
Anand Krishna Goyal

Ben je fan van verre reizen en was je al onder de indruk van The Dead, een zombiefilm gedraaid in Mali, dan moet je zeker naar het nieuwe visuele spektakel gaan kijken van Howard & Jon Ford, The Dead 2. Deze keer nemen ze Indië onder handen en in termen van adembenemende zichten, spett erende actie en zenuwslopende momenten hebben ze zichzelf weer overtroffen.

Na Mali en bij uitbreiding gans Afrika, wordt nu ook India een broeihaard van vleesetende zombies. Een ware holocaust vol paniek en verderf zit eraan te komen in Bombay, maar niets houdt de Engelse ingenieur tegen om het halve land te doorkruisen om z'n zwangere geliefde te redden van deze ondoden. Gevoed door de mystiek van deze wereld en geënt op de voor ons onbegrijpelijke gebruiken, zorgen de Ford Brothers ervoor dat dit opnieuw een beklijvende rit wordt.

Distributeur/ Distribution
Lati tude Films, 24 Carlisle Road Hove
BN34FR Brighton, UK
www.latitudefilms.eu

Stalled
26/10/2013  22:00
Horror Komedie
  Belgische première

Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)


UK - HORROR/COMEDY - 2013

Acteurs/ Actors:
Dan Palmer
Antonia Bernath
Tamryn Payne

Kerstavond! Een klusjesman van twaalf stielen, dertien ongelukken beslist om liever door te werken in plaats van de gebruikelijke grapjes uit te halen met de secretaresse. Maar als hij de lichten wil vervangen in het damestoilet, blijkt de nood het hoogst en dus gebruikt hij maar het toilet waarvoor het bedoeld was! Helaas voor deze man breekt net op dit moment een zombieplaag uit en voordat hij het weet, zit hij opgesloten in het toilet! Kan hij de plaag doorspoelen? Is hij goed genoeg om met een bh-katapult en afgehakte vingers het brandalarm in gang te zetten?

Inderdaad, je hebt het bij het juiste eind, deze zombiekomedie is van de pot gerukt! Altijd even hilarisch en vooral visueel creatief, weet deze film het niveau constant te houden. Horrorkomedies zijn er bij de vleet, maar weinig slagen erin het niveau zo hoog te houden als deze. Denk "Evil Dead meets Phone Booth in a Toilet" en je bent er bijna! Nu moet je er enkel nog The Cottage, Dale and Tucker VS Evil & 100 Bloody acres bij doen en je hebt een perfecte cocktail voor een RRFFF-feestje.

Distributeur/ Distribution
Odin's Eye 2/85 The Grand Parade,
Level 2 PO Box 173,
Brighton Le Sands 2216, Syndey
Australië

Truth or Dare
26/10/2013  00:00
Horror
  Europese première

Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)


USA - HORROR - 2013

Acteurs/ Actors:
Jessica Cameron
Ryan Kiser
Heather Dorff

Iedereen kent wel het spelletje Truth or Dare, een spel waarbij je een ander uitdaagt om de waarheid te vertellen of om een uitdaging aan te gaan. Een onschuldig spelletje dat vooral bij de jeugd immens populair is. Wanneer enkele goed getrainde marketingstudenten er hun eigen versie van maken en de "dares" op YouTube zetten, loopt het publiek nogal warm voor deze Truth or Dare-devils. Hun laatste stunt is dan ook niet mals. Tony wordt uitgedaagd voor een spelletje Russische roulette, Jennifer moet de trekker overhalen en alles wordt mooi op film vastgelegd. Maar dan gaat het mis, Tony sterft ter plaatse, Jennifer belandt in de cel en de rest van de groep probeert het uit te leggen aan de pers . De stunt is geslaagd, Tony is uiteraard niet dood en Jennifer is helemaal niet beschuldigd van moord. Maar hun nummer één fan kan er blijkbaar niet om lachen als blijkt dat alles in scene gezet is en wil kost wat kost dat de Truth or Dare-devils hun opdrachten wat serieuzer aanpakken in de toekomst.

Jessica Cameron speelt niet alleen de rol van Jennifer, ze regisseerde ook deze film en schreef ook nog mee aan het script. Cameron is een bezige bij en met meer dan 30 films op haar palmares heeft ze als actrice toch al enige naam gemaakt. Je kent haar ongetwijfeld wel van series als "The Funny Man" & "Two Doors Down". Met deze film brengt ze haar debuut uit als regisseur.

Distributeur/ Distribution
A Small Town Girl Production
725 N. Western Ave. Unit 203
Los Angeles, CA 90029
(614) 572¬5534
jessicajlcameron@yahoo.com
www.facebook.com/TruthOrDareTheMovie